avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere copil- canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere copil- canada

Buna ziua,
Fostul meu sot m-a anuntat ca va pleca in Canada ,avem un copil impreuna.Pana acum primeam pensia de intretinere de la firma unde era salariat.El mi-a cerut numarul de cont in ideea ca o sa imi trimita banii pentru copil.Intrebarea mea este:In cazul in care nu primesc pensia de intretinere,ce posibilitati legale am?
Dar daca nu imi trimite procentul stabilit prin lege....? Cum as putea ,sau tribunalul ar putea cere venitul lui in conditiile in care va lucra in Canada?
Cine ma poate lamuri ?
Multumesc















Daca nu va plati pensia de intretinere la care a fost obligat prin hotarare, veti putea formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, dupa 2 luni in care acesta nu si-a indeplinit obligatia cu rea-credinta. Recalcularea acestei obligatii de intretinere se face doar la cererea dvs. sau a dumnealui, in functie de diminuarea sau majorarea veniturilor acestuia.
Restul lucrurilor le-ati stabilit referitoare la copil? Aveti hotarare de incredintare?
Vizitele, legatura dintre copil si tata, ati stabilit cum o mai tineti?
Aveti motive reale sa credeti ca nu va plati? Ca momentan discutam despre un drob de sare...
Buna dimineata,
Sunt divortata din 2003,copilul imi este incredintat prin hotarare judecatoreasca,pana acum fostul sot a lucrat in Romania si a platit pensie de intretinere 16,5% fiindca mai are un copil,dar aceasta pensie a platit-o in urma acestei hotarari adica la inceput imi platea cat dorea el binenteles mai putin de cat era stabilit.Atunci am fost la tribunal si am cerut sa i se opreasca acesti bani pe statul de salariu ceea ce s-a si intamplat si am constatat ca intr-adevar el imi platea din mana mai putin.
Acum m-a anuntat ca nu mai lucreaza si ca pleaca in Canada sa lucreze si sa fiu sincera cred ca se va repeta istoria ,o sa-mi trimita cat doreste el nicidecum procentul legal.
Intrebarea este exista vreun temei legal sa isi declare veniturile? Momentan nu stiu orasul unde va lucra si nici firma stiu doar ca merge in Canada

DE platit va plati pensia de intretinere pentru copil,dar sigur nu va fi procentul legal.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
ma puteti ajuta si cu un model de cerere prin care sa se poata verifica daca pensia de intretinere primita rprezinta 16,5% din veniturile fostului sot?
Multumesc anticipat.
Legea stabileste nnumai un procent MAXIM, dv. trebuie sa stabiliti cu el o suma care sa fie de ajuns pentru copil, partea lui de contributie. In rest, daca pana la procentul maxim legal mai sunt vreo 5000 de euro, oricum nu vi se cuvin, instantele dau maximul legal, de regula, la veniturile din Romania, insa nu mai dau chiar maxim in caz de munca in strainatate.
Sigur, depinde si de alte detalii ale spetei.

V-am intrebat de relatiile copilului cu tatal, dar nu prea va ingrijoreaza ca acest copil cam ramane fara prezenta tatalui in viata lui...

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! soțul meu plătește pensie alimentară 25% pentru ... Maria_SS Maria_SS Bună ziua ! Soțul meu plătește pensie alimentară 25% pentru copilul din prima căsătorie. A depus dosar pt reducerea procentului pt ca împreună am ... (vezi toată discuția)
Nu mai primesc pensia de intretinere a copilului,tatal a plecat in strainatate. corina-mardale corina-mardale In urma divortului acum 5 ani, s-a stabilit program de vizita la tata (un weekend la doua saptamani)si plata pensiei alimentare minorului (procent din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara este obligatorie? KE1234 KE1234 Buna. Sunt divortata de un an si sase luni, sentinta definitiva si irevocabila. Domiciliul fetitei minore a fost stabilit la tata. Precizez ca in realitate sta ... (vezi toată discuția)