avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere provenind din reesalonari Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere provenind din reesalonari Radet

Buna ziua

In urma cu aprox 2 ani asociatia de proprietari si-a dat seama ca timp de 3 ani de zile administratorul nu a achitat nicio factura de utilitati si nici nu a fost dat in judecata administratorul si cenzorii din perioada respectiva.
Cu Radet (unde datoriile sunt cele mai mari) s-a incheiat in acord prin care se reesaloneaza datoriile si penalitatile, cota ce imi revine mie este de 90 lei/luna (sincer, nu stiu pe ce perioada).
Situatia mea - am platit cotele de intretinere lunare pt toata perioada chiar si atunci cand nu s-au onorat facturile catre furnizori. Am si aproape toate chitantele respective.
De aprox 1 an nu am platit esalonarile catre Radet, am achitat cheltuielile lunare de intretinere.
De curand a aparut la avizier un afis prin care sunt informati cativa proprietari de apartamente de pe scara (printre care si eu) ca suntem dati in judecata de asociatia de proprietari ( se precizeaza sinumarul de dosar) pt restante mai mari de 90 de zile, fara nicio alta instiintare prealabila.

Va rog sa imi spuneti sfatul dvoastra in acest caz. Exista obiectul acestui dosar in conditiile in care am chitantele din anii trecuti cum ca am platit la asociatie cotele lunare de intretinere (chiar daca asociatia nu a platit la randul ei)?

Multumesc si astept raspunsul dvoastra.
Maria
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:01, 24 Aprilie 2013
Maria00 a scris:
Este posibil ca avand eu toate chitantele sa pierd procesul pt ca dna judecator considera ca datoria catre radet este o datorie noua care nu are legatura cu platile efectuate de mine lunar?

Pai doamna judecator cred ca a inteles din documentele depuse de asociatie, corelate cu cele depuse de dumneavoastra (chitante) ca nu ati platit datoria asa cum ne-ati relatat si nou intr-un mesaj din toamna lui 2012:
De aprox 1 an nu am platit esalonarile catre Radet, am achitat cheltuielile lunare de intretinere.

Asa ca este posibil ca instanta sa va oblige la plata datoriilor pe care nu le-ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asociatie de proprietari - datorii la utilitati acumulate din cauza administratorului constantinmihaela92 constantinmihaela92 Am si eu o problema. Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc are o datorie foarte mare la utilitati pentru neplata facturilor. Explicatia ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescrie o datorie veche de 10 ani catre asociatia de propietari nyky22 nyky22 Din luna iunie anul 2003 si pana in mai 2004 am fost plecat din imobil in provincie. sa facut la vremea aceia cerere de scoatere de la intretinere dar fostul ... (vezi toată discuția)
Legislatie recuperare restante intretinere Diana Neculae Diana Neculae Buna seara , am si eu o intrebare in legatura cu Asociatiile de Bloc , cum poate da o asociate de propietari pe cineva in judecata care ore restante dar ... (vezi toată discuția)