avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi autor - noile dispozitii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi autor - noile dispozitii

Sint salariat la o companie si incep in 3 zile o colaborarea ocazionala cu o alta, pe drepturi de autor. Contabila ultimei firme imi cere adeverinta de la locul de munca stabil, pt. stabilire impozitare. Eu nu doresc sa aduca asa ceva, din motive de discretie si de inimitate profesionala. Nu doresc sa se stie unde lucrez. Doresc doar sa declar ca sint salariat in alta parte, si atit.
E legal ce imi cere dinsa? E prevazuta de lege necesitatea acelei adeverinte?
Mentionez ca s-a optat pentru varianta de plata a 10% din venitul brut, la sursa.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
lucaci, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit contracte prestari servicii lia19 lia19 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Care este cota de impozit care se opreste ptr contractele de prestari servicii prin colaborare?Noi oprim 10%dar ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz maramures maramures Buna ziua, apelez la cunostintele dvs din cauza ca nu stiu legea asa bine, si nu o pot interpreta. Eu doresc sa imi dau demisia fara preaviz, din ... (vezi toată discuția)
Contributii persoana fizica (nu pfa) pentru cdd gouryella gouryella Sunt angajata, dar colaborez ocazional si cu o institutie, iar pana anul trecut plata s-a facut prin contract de drept de autor. Din ce am inteles din ... (vezi toată discuția)