avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC

Cum se procedeaza in urmatorul caz:
O salariata are contractul suspendat pt CIC din 14.10.2010-02.10.2012.In data de 02.10.2012 copilul implineste 2 ani dar de la Directia muncii au indrumat-o sa intre maine in concediu medical pana ce se naste al doilea coplil sa nu aiba intrerupere si apoi sa beneficieze se incontinuare CIC pt al doilea copil.
Va rog sa imi spuneti in acest caz cum se procedeaza si ce trebuie sa faca firma? Contractul ramane suspendat pe toata perioada aceasta pana se naste al doilea copil? Ce se intampla cu acest concediu medical?
Cel mai recent răspuns: ContSters193525 , utilizator 09:19, 2 Octombrie 2012
1. Daca al doilea copil se naste dupa ce se termina CCC1 se procedeaza astfel:
- salariata face cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 03.10.2012;
- tot cu data de 03.10.2012 salariata prezinta, daca este cazul, certificat medical care este platit de angajator;

2. Angajatorul emite decizia de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii cu data de 03.10.2012.

3. Pe perioada de concediu medical CIM este suspendat de drept si nu se mai face decizie in acest sens.

4. Apoi, pentru a intra in CCC2, salariata procedeaza la fel cum a procedat si cand a intrat in CCC1.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc fumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil iulianamaria iulianamaria Buna ziua.Am o intrebare. Daca am un copil care in 17 aprilie 2013 face 2 ani si sunt insarcinata din nou, iar termenul limita este sfarsitul lunii mai 2013, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Nastere la revenire din concediu crestere copil s_cris s_cris buna ziua, am o angajata la firma la care lucrez care trebuie sa revina din concediu crestere copil 2 ani la data de 20 august. dansa ne_a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)