Un angajat este citat in instanta, in proces ce nu are legatura cu societatea. Citatia tine loc de motiv indiscutabil pentru aprobarea unei cereri de concediu sau tine loc chiar de concediu? Cum o pontez? Mai beneficiaza de bonuri de masa?
Multumesc.
citarea este o obligatie a salariatului de a fi prezent in instanta. nu este nevoie sa isi ia din zilele de concediu deoarece nu o face din propria sa vointa (cu exceptia faptului cind este chiar parte in proces).
eu cred ca firma este obligata sa-l lase sa absenteze, chiar fara a-i diminua drepturile salariale.
Angajatul este parte in proces. Vreau sa stiu doar cum este legal! Daca este dupa cum pare normal, cred ca ar trebui sa-si ceara CO, ca pentru orice probleme personale de rezolvat, cu singura deosebire ca nu i se poate refuza.
Pentru prezenta in fata instantei nu este nevoie sa -si ia o zi de CO .. se poate face cerere de invoire la acre ataseaza copie de pe citatie sau chiar cerere de CFP...
Invoire
str8
Buna ziua.
Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)
Reclamant
nicoleta.23
Buna ziua.
Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in ... (vezi toată discuția)