avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CITAREA IN INSTANTA A ANGAJATULUI INSEAMNA INVOIRE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CITAREA IN INSTANTA A ANGAJATULUI INSEAMNA INVOIRE?

Un angajat este citat in instanta, in proces ce nu are legatura cu societatea. Citatia tine loc de motiv indiscutabil pentru aprobarea unei cereri de concediu sau tine loc chiar de concediu? Cum o pontez? Mai beneficiaza de bonuri de masa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 2 Octombrie 2012
citarea este o obligatie a salariatului de a fi prezent in instanta. nu este nevoie sa isi ia din zilele de concediu deoarece nu o face din propria sa vointa (cu exceptia faptului cind este chiar parte in proces).
eu cred ca firma este obligata sa-l lase sa absenteze, chiar fara a-i diminua drepturile salariale.
Angajatul este parte in proces. Vreau sa stiu doar cum este legal! Daca este dupa cum pare normal, cred ca ar trebui sa-si ceara CO, ca pentru orice probleme personale de rezolvat, cu singura deosebire ca nu i se poate refuza.
Pentru prezenta in fata instantei nu este nevoie sa -si ia o zi de CO .. se poate face cerere de invoire la acre ataseaza copie de pe citatie sau chiar cerere de CFP...
Pentru ziua de invoire mai primeste bonuri de masa?
Multumesc.
Depinde de ce este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern ala cestuia cu privire la situatii de acest gen...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat citat ca martor Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Avem cazul unui salariat care este citat la parchet in calitate de martor intrun proces oarecare (el spune ca nu cunoaste cauza dosarului!) si ... (vezi toată discuția)
Invoire str8 str8 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)
Reclamant nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in ... (vezi toată discuția)