avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat fiscal - Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat fiscal - Inmatriculare auto

Buna ziua,

Rog ajutor. Am urmatoarea problema:

Am fost intr-o alta localitate pt a cumpara un autovehicul.
Am incheiat un contract de vanzare cumparare, am intrat in posesia lui, a Cartii de Identitate a vehiculului, copiei de pe buletin a vanzatorului si in posesia unei copii de pe Certificatul de Inmatriculare cu inscrisul pe spate - "Instrainat catre ..." si semnatura, dar fara data.
Fisa de inmatriculare impreuna cu talonul in original au ramas la vechiul proprietar, pentru a radia vehiculul si pentru a elibera certificatul fiscal al acestuia (dovada cum ca are toate taxele si impozitele platite).
Am intrat in posesia autovehiculullui cu toate cheile acestuia dupa achitarea sumei.

A ramas intelegerea cu vechiul proprietar ca talonul+fisa de inmatriculare stampilata de fisc + certificatul fiscal mi le va trimite zilele ce urmeaza.

Am mai avut cateva discutii telefonice cu vechiul proprietar, acesta spunandu-mi ca imi va trimite curand actele de mai sus, dar in ultima perioada nu mai pot lua legatura cu el.

Am verificat pe site-ul administratiei financiare, iar datoriile acestuia se ridica la o suma considerabila.
Tind sa cred ca acesta nu isi va plati prea curand aceste taxe, si astfel neputand scoate certificatul fiscal, certificat care in lipsa lui ma aduce in imposibilitatea inmatricularii bunului pe numele meu.

Ce solutii am?

Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
arnin, utilizator
Cel mai recent răspuns: arnin , utilizator 14:14, 3 Octombrie 2012
Actiune in instanta impotriva vanzatorului
cat dureaza in mod normal? ce sanse de reusita am, si cine poate sa il oblige fizic sa plateasca taxele si sa imi inmaneze actele? Mentionez ca este o persoana foarte influenta si cu conturile pline.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism numai cu cartea de identitate a vehiculului goldeneye_2_5 goldeneye_2_5 Buna ziua! Vara asta am vandut o masina la cineva, am avut inredere in el ca vine in septembrie sa transcrie masina pe numele lui. Nu a venit respectivul , nul ... (vezi toată discuția)
Schimbare talon liviubarbu liviubarbu Buna ziua Am urmatoarea situatie: Sotia detine un autoturism inmatriculat pe judetul Teleorman. Recent si-a schimbat buletinul pe adresa de Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Radierea masini nina sima nina sima buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, legate de radierea unei masini si anume: radierea unei masini se face automat, odata cu inmatricularea ... (vezi toată discuția)