avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... domiciliu stabil vs flotant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

domiciliu stabil vs flotant

Chiriasul meu, cu care am incheiat un contract de inchiriere legal, pe termen de 1 an, mi-a solicitat sa-i acord domiciliu permanent, in loc de resedinta (flotant). Ce implicatii are acest fapt asupra mea ca proprietar? Ce beneficii are el?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:03, 17 August 2011
Consider ca in acest caz se acorda doar flotant. In cazul acordarii domiciliului contractul de inchiriere nu mai are valoare, deoarece dumneavoastra declarati la politie ca luati in spatiu, adica sa locuiasca definitiv cu dumneavoastra, pe acea persoana.
2007_rozi a scris:

Consider ca in acest caz se acorda doar flotant. In cazul acordarii domiciliului contractul de inchiriere nu mai are valoare, deoarece dumneavoastra declarati la politie ca luati in spatiu, adica sa locuiasca definitiv cu dumneavoastra, pe acea persoana.


din pacate acordul este deja dat. La fata locului am fost pus in situatia de a alege fara sa am timp de gandire si din ce a spus persoana de la ghiseu reiesa ca nu este mare diferenta. Cat de mare e prostia facuta si ce imi recomandati sa fac?
si eu am o problema cu aceasta connfuzie "luare in spatiu/viza flotant".
acum 2 ani am luat in spatiu o colega de serviciu care nu era din judet. acum nu mai lucram impreuna dar au inceput sa-mi vina acasa numeroase plicuri de la diferite banci pentru datorii, ba ultima era chiar de la o firma de recuperari de datorii angajata de o banca. De colega nu mai dau nu ce imi recomandati sa fac?
...dati declaratie de retragere a dreptului ...apoi notificati acest lucru persoanei in speta prin care ii puneti in vedere sa-si schimbe domiciliul...eventual cereti ca si cei de la evidenta populatiei sa ia legatura cu persoana in cauza prin care sa o anunte de obligativitatea schimbarii cartii de identitate pt lipsa domiciliului...
unde trebuie sa dau aceasta declaratie, la politie?
multumesc pentru raspuns













Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere floris2000 floris2000 Buna ziua, Detin un partament proprietate personala si as dori sa fac in contract de inchiriere. Persoanele care vor lociu in imobil nu sunt casatorite si ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre flotant si primire in spatiu carmaw carmaw buna ziua, Mama mea( acum prea batrina ) are in prop o garsoniera pe care o inchiriaza de 5 ani la un cuplu=avem contract de inchiriere inregistrat dar nu au ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)