avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant

Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca au nevoie de viza de flotant,desii ei au buletinele cu domiciliu in acelasi oras.Daca dupa cateva saptamani/luni ei ne fac probleme se poate anula viza de flotant?Si care sunt pasii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Juridic, "luarea in spatiu" in baza careia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, adica de inchiriere gratuita a unei locuinte.
Acordul dat de proprietarul spatiului se poate revoca extrem de usor, chiar daca celor de la SEIP sau Politie li se pare greu.
Este suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza se afla in ilegalitate.
Dupa declaratia notariala solicitata de catre locator cu scopul retragerii acordului pentru obtinerea vizei de flotant,locatarul ocupa spatiul fara acordul locatorului si risca sa suporte sanctiunile prev de disp L nr 61/1991
Spre deosebire de cazul contractului de inchiriere, unde chiriasul are drepturi ce izvorasc din faptul ca plateste chirie, "luatul in spatiu" poate fi evacuat de Politie daca, dupa data retragerii acordului refuza sa paraseasca locuinta, intrucat el nu se bucura de dreptul de posesie a apartamentului.
Ca atare, el devine in caz de refuz sa parasirii locuintei, pasibil sa devina subiect activ al infractiunii de violare de domiciliu.
Atentie inainte de a intrupe conventia de luat in spatiu verificati responsabil daca locatarii au achitat obkigatiile lunare la utilitati sa nu va treziti dupa plecarea acestora si cu ceva debite de achitat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nimic neobiosnuit ca vor viza de flotant, atat timp cat locuiesc acolo, asa e si legal/ corect / firesc sa fie- sa aiba resedinta la dvs in casa.
Nu se poate anula viza de flotant, nu ne jucam cu acordul asta- ia acordul, imi retrag acordul prin declaratie, nu e asa ( ati mai arunca si cu banii aiurea pe declaratie notariala) , dar viza are termen limitat de valabilitate- puteti sa faceti pe 3 luni sau pe un an.
Cu viza sau nu, oricum ca sa ii dati afara trebuie ca acel contract de comodat sa isi inceteze efectele- fie ca expira, fie ca nu isi indeplineste obligatiile si il reziliati) si cereti in instanta evacuarea .
Concluzie- viza aia nu va incurca cu nimic si expira repede. Daca veti dori sa ii evacuati si nu vor sa plece si veti apela la instanta- nu viza e cea care va va incurca.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru raspunsuri!As mai avea o intrebare.Poate sa imi faca ceva probleme viza lor de flotant?Sau orice fac are legatura cu adresa unde au domiciliu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista posibilitatea ca dupa plecarea acestora sa primiti corespondenta acestora inclusiv documente de sanctionare ,somatii,PV contraventie ,etc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
, dar nu va afecteaza.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot sa scot o persoana de la adresa mea? nu mai ... Roxy86 Roxy86 Buna ziua, cum pot sa scot o persoana de la adresa mea? nu mai locuiește cu noi, nu pot nici sa o conving sa se scoată ea singura. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Luare in spatiu cu viza de flotant /anulare luare in spatiu lucianbenu lucianbenu as dori sa stiu cum pot sa anulez o luare in spatiu fara contract de inchiriere a unei rude care nu are drept de propietate asupra imobilului iar adoua ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu mihai.gabriel74 mihai.gabriel74 dupa 12 ani de casatorie cu fata propietarului de casa acum sa gasit sa ne dea afara cu copiii cu tot ...se poate una ca asta? :(( (vezi toată discuția)