Bună seara! În timpul căsătoriei am cumpărat un apartament împreună cu fostul meu soţ, dar în contractul de vânzare-cumpărare este trecut numai el.Apartamentul a fost cumpărat de la stat, în aceea perioadă în contract a fost trecut numai unul dintre soţi.Am cerut la cartea funciară notarea,,comunităţii de bunuri,, am depus următoarele acte legalizate certificat de căsătorie, certificat de naştere, contract de vânzare cumpărare,carte de identitate,sentinţa de divorţ, ordonanţă preşedenţială de evacuare, pentru a fi trecută şi eu în contract, dar am primit o înştiinţare ca să mai depun un act autentic în acest sens. Vă rog să-mi spuneţi de ce act mai am nevoie pentru a fi făcut notarea în cartea funciară a comunităţii de bunuri.
Ce am de făcut dacă cererea mea va fi respinsă.
Am fost la birou şi la şeful mic şi la şeful mare, au fost sunaţi şi de către notar, dar un răspuns sigur nu a primit nici notarul nici eu .În scimb am obţinut o informaţie de la şeful spaţiului locativ că era de datoria lor, a CI,să-mi solicite actele necesare pentru ca şi eu să fiu trecută în contract când am cerut întăbularea apartamentului în urmă cu 5 ani, eu deja fiind divorţată am cerut acest lucru, dar am primit răspunsul că nu se poate .În întăbulare este specificat că eu am cerut întăbularea apartamentului, dar la proprietar este trecut doar el.Tot aceeaşi informaţie am primit şi de la notarii la care am fost,Ce am de făcut în continuare, pentru a-mi rezolva această situaţie.
Bună ziua.Am primit încheierea de respingere în care scrie următoarele:,,s-a precizat în nota de completare privind înscrierea în cartea funciară, să fie prezentat un act autentic care să conţină informaţiile vizate în acest sens.Nefiind prezentat în termenul stabilit actul solicitat, cererea nu va putea fi soluţionată favorabil" dar nici acuma nu se face referire de ce act autentic este nevoie ,În schimb am cerut reexaminarea cazului şi am depus contractul de închiriere în care este trecut fostul meu soţ şi membrii familiei şi specificat soţie ,copil.
În contractul de vânzare-cumpărare se face referire că este întocmit în urma contractului de închiriere ,dar nu mai apar membrii familiei.Ce am de făcut în continuare unde să mă adresez?
Sunt de aceeasi parere, ca se refereau la o declaratie autentificata la notarul public (numita generic "act autentic") prin care sa confirmati, pe proprie raspundere, toate informatiile cuprinse in actele pe care le-ati depus la dosar. Eventual, vedeti cine a semnat instiintarea si respingerea (care fac referire la actul autentic) si vorbiti cu persoana in cauza sa va lamureasca la ce a facut referire.
Am vorbit cu persoana respectivă, şi am fost trimisă la notar, în schimb notarul m-a trimis la avocat, avocatul să facem partaj, pentru că el, adică fostul soţ, trebuie să fie de acord cu notarea în cartea funciară şi trebuie citat în instanţă.La doi notari am fost şi ei au spus că nu mai am nevoie de nici un act pentru că eu am depus toate actele necesare legalizate de către notar, pentru a se putea opera în cartea funciară a bun comun. Dacă acuma e nevoia ca el să fie de acord cu notarea în cartea funciară a bun comun, de ce nu a trebuit acordul lui şi când am cerut întăbularea acestui apartament? Ce am de făcut în continuare că m-i s-a comunicat foarte clar, că cererea mea de reexaminare va fi respinsă din nou , dar să astept răspunsul prin poştă.Eu nu cer să fiu trecută ca singura proprietară , ci notarea de bun comun, pentru a putea reânoi actul de identitate al copilului meu.
Plangere cf
ContSters88252
la art.50 din legea 7/1996 la :
\\"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula ... (vezi toată discuția)