avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea CIM pe durata determinata a asistentului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea CIM pe durata determinata a asistentului personal la decesul persoanei cu handicap grav

desi art 39 alin 4 din 448/2003 prevede incetareaDE DREPT in 53/2003(CM) art 56 nu precizeaza aceasta situatie, temeiul legal din decizia de incetare ...este 448/2006 art39 al. 4 si 53/2003 art 56 lit j (pina la expirarea contractului mai sint 2 luni)Este corecta(legala incadrarea?(explicatii)In acest caz se acorda preaviz sau salariu compensatoriu/Mentionez ca nu mi s-a acordat nimic.Data legala a incetarii ... este data decesului,ziua urmatoare,data emiterii deciziei de incetare ... sau datacomunicarii deciziei/ Mentionez ca decizia s-a emis in 19 ian 2009,comunicarea s-a facut in 22 ian 2009 iar incetarea ... retroactiv exact in ziua decesului.Procedura descrisa mai sus este legala?Daca nu ,doresc sa fac contestatie.am sanse sa o cistig?Va multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: ghita galdau , utilizator 18:26, 24 Ianuarie 2009
Dispariţia fizică a uneia din părţile contractante duce la încetarea contractului individual de muncă. Certificatul de deces este documentul pe baza căruia contractul încetează, la data menţionată ca dată a decesului. Prin urmare, data incetarii c.i.m. este data decesului.
In aceasta situatie nu se acorda preavuz sau compensatii.

angajatorul nu este persoana cu handicap ci primaria.Raspunsul d-voastra se refera la cazul descris la art 56 lit a din CM.Data decesului a fost 10 ian zi in care eu mi-am prestat atributiile de servici pina in momentul decesului iar data eliberarii certificatului de decesa fost dupa 3 zile adica 13 ian
Potrivit alin.4 al art.39 din Legea nr.448/2006, la data decesului persoanei cu handicap grav , contractul individual de muncă al asistentului personal încetează de drept.
In acest caz, temeiul de drept al incetarii c.i.m. este art.39 alin.4 din Legea nr.448/2006.
al 4 art 39 din 448/2006 face trimitere la 53/2003(CM).In CM incetarea DE DREPT este reglementata in art 56 unde nu se regaseste nici pe departe situatia concreta in care ma aflu si am descris-o in primul mesaj.Mai degraba la art65 (concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului)Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am studiat cu f. mare atentie atit CM cit si contractul colectiv de munca unic lanivel national 2007-2010.Despre legalitatea procedurii in sine, descrisa in primul mesaj,de punere in aplicare a incetarii...ce parere aveti?
Articolul 39 nu face trimitere la Codul muncii ... unde ati vazut dvs aceasta trimitere ?

Este corecta procedura descrisa ... orice decizie de incetare a c.i.m. se emite dupa data incetarii c.i.m.. Decizia se comunica salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii .

Alte discuții în legătură

Incetare cim -somaj nyyco nyyco Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti daca o dispozitie a primarului de incetare a unui contract de munca al unui asistent personal din cauza decesului ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept contract individual de munca Danny86 Danny86 Am fost angajat ca [b]asistent personal[/b]. In urma schimbarii incadrarii in grad de handicap, persoana cu handicap nu mai are drept de asistent personal. Ca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca incheiat cu primaria al asistentului personal la decesul persoanei cu handicap ghita galdau ghita galdau data incetarii CIM al asist. pers. incheiat cu primaria la decesul pers. cu handicap este ziua decesului sau ziua urmatoare?Dat fiind ca incetarea CIM a ... (vezi toată discuția)