avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea CIM pe durata determinata a asistentului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea CIM pe durata determinata a asistentului personal la decesul persoanei cu handicap grav

desi art 39 alin 4 din 448/2003 prevede incetareaDE DREPT in 53/2003(CM) art 56 nu precizeaza aceasta situatie, temeiul legal din decizia de incetare ...este 448/2006 art39 al. 4 si 53/2003 art 56 lit j (pina la expirarea contractului mai sint 2 luni)Este corecta(legala incadrarea?(explicatii)In acest caz se acorda preaviz sau salariu compensatoriu/Mentionez ca nu mi s-a acordat nimic.Data legala a incetarii ... este data decesului,ziua urmatoare,data emiterii deciziei de incetare ... sau datacomunicarii deciziei/ Mentionez ca decizia s-a emis in 19 ian 2009,comunicarea s-a facut in 22 ian 2009 iar incetarea ... retroactiv exact in ziua decesului.Procedura descrisa mai sus este legala?Daca nu ,doresc sa fac contestatie.am sanse sa o cistig?Va multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: ghita galdau , utilizator 18:26, 24 Ianuarie 2009
art 39 al 3,reproduc textul din lege-modalitatile si conditiilede incheiere,modificare siINCETARE a CIM al asistentului personal se completeaza cu prevederile legii 53/2003 cm cu modificarile ulterioare.
In cazul dvs sunt aplicabile dispozitiile alineatului 4 al art.39 din Legea nr.448/2006, sia nume : Contractul individual de muncă al asistentului personal încetează de drept în cazul decesului persoanei cu handicap grav.
Este o norma speciala care deroga de la dreptul comun - Codul muncii.
mai intii de toate tin sa va multumesc pentru amabilitatea si disponibilitatea de a purta aceasta discutie.Avind studii superioare de natura tehnica caut intotdeauna logica lucrurilor indiferent de ce natura ar fi ele,logica pe care nu o gasesc absolut de loc in acest caz(derularea evenimentelor in concret,inreal si transpunerea lor in legislativ)am tras concluzia ca legislatia nu acopera decit partial acest caz si cgreseala pleaca de la art 39 din 448/2006.Din cele spuse de d-voastra trag concluzia ca nici dispozitia primarului de incetare... nu este conforma cu normele in vigoare.pentru o inagine reala,atit cit se poate, va reproduc textul dispozitiei: Primarul orasului zlatna.jud alba.Vazind referatul nr..... al comp resurse umane din cadrul primariei oras zlatna; Avind in vedere prevederile art 56 litera j din legea 53/2003,cu modificarile si complectarile ulterioare si art 39 al 4 din legea 448/2006 privindprotectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap; Intemeiul art 68 al 1 din legea 215/2001 a adm. publice locale ,republicata DISPUNE Art 1:incepind cu data de 10.01.2009 inceteazaCIMal d-lui galdau gheorghe asist pers al pers ca urmare a decesului pers cu handicap Art 2 impotriva prez disp se poate face contestatie la trib alba in termen de 30 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim -somaj nyyco nyyco Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti daca o dispozitie a primarului de incetare a unui contract de munca al unui asistent personal din cauza decesului ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept contract individual de munca Danny86 Danny86 Am fost angajat ca [b]asistent personal[/b]. In urma schimbarii incadrarii in grad de handicap, persoana cu handicap nu mai are drept de asistent personal. Ca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca incheiat cu primaria al asistentului personal la decesul persoanei cu handicap ghita galdau ghita galdau data incetarii CIM al asist. pers. incheiat cu primaria la decesul pers. cu handicap este ziua decesului sau ziua urmatoare?Dat fiind ca incetarea CIM a ... (vezi toată discuția)