avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati administrator din contul firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati administrator din contul firmei

Buna ziua!
La contul curent al societatii exista un card atasat prin intermediul caruia administratorul efectueaza diverse plati. Aceste plati fie sunt aferente unor bonuri fiscale, fie nu au in spate nici un fel de document justificativ.
Care este modalitatea corecta de contabilizare? Se pot scadea din soldul contului 455 sau se inregistreaza direct in clasa 6 ca si cheltuiala nedeductibila? In ce caz se asimileaza platilor de dividende si se impoziteaza ca atare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 10:46, 4 Octombrie 2012
ridicarile de numerar prin ATM, trebuiesc operate ca o intrare de numerar in casa si ulterior le atribuiti o destinatie.Cel mai uzual ele intra pe avansuri cheltuieli godpodaresti( ct 542) care pot fi justificate conform politicilor contabile proprii, de regula pana la sf.anului.(legislatia nu prevede deocamdata un termen maxim limita).Pe dividende este exclus sa le dati in cursul anului, daca nu aveti sume repartizate in cont si nedristribuite.Da , puteti restitui si pe 455( daca aveti sold creditor la el)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare sold casa lenuborsan lenuborsan Am un sold in casa de 38000.ce operatiuni pot efectua in asa masura incât sa-mi diminuez soldul pana la limita maxima de 5000!!!!!!dar asta efectuându-se in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile contabile sold 461-dividende ionela11 ionela11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema...am sold la ct 461 la 31.12...sunt avansuri ridicate de asociat si nedecontate. Poate sa ia dividende in ... (vezi toată discuția)
Contul 542 m_nitu m_nitu in primul rand vreau sa va urez "la multi ani" tuturor de pe acest forum, cu rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:in contul 542 al firmei pe care am ... (vezi toată discuția)