avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract vanzare cumparare

Sunt in tratative de cumparare a unui imobil nou. Imobilul respectiv este ipotecat de catre dezvoltator, fapt pentru care i s-a dat un avans pentru a scoate ipoteca respectiva. Hartia de ridicare a ipotecii cica s-a eliberat iar dezvoltatoru ma intreaba daca se poate face contractul inainte de depunerea hartiei respective la cartea funciara cu mentiunea in contractul de vanzare cumparare cum ca respectiva ipoteca va fi ridicata in baza hartiei eliberate de banca respectiva. Eu va intreb cum ar fi mai bine sau ce riscuri sunt in acest caz fata de asteptarea scoaterii ipotecii efective din cartea funciara si apoi semnarea contractului de vanzare cumparare?? Sincer nu ma pricep si astept idei, sfaturi, lamuriri referitoare la aceasta situatie. Multumesc
Discutati direct cu banca. Ei trebuie sa va emita:
- acord de instrainare
- declaratie de radiere ipoteca
Da, e ok ca declaratie de radiere ipoteca sa faca odata cu vanzarea-cumpararea. In contract ar trebui prevazut ca:
- imobilul e ipotecat
- banca si-a dat acordul la vanzare
- banca va emite declaratia de radiere
- pretul se plateste in contul indicat de banca si duce la radierea sarcinilor de pe imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate kamellia kamellia Buna seara, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc construit de un dezvoltator si am incheiat un contract de vanzare cumparare cu rezerva ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
care este procedura de achiziționare a unui apartament ipotecat, și cât poate dura? Buna seara,doresc achiziționarea unui apartament care este ipotecar in franci elvetieni.Am hotarat cu proprietarul sa achit întreaga sumă si am demarat ... (vezi toată discuția)