buna ziua, ieri 03.10.2012 s-a incheiat ccc 2 ani iar astazi 04.10.1012 m-am prezentat sa-mi reiau activitatea dar ...surpriza. Dupa ce am semnat cererea de reangajare, angajatorul mi-a pus in fata o instiintare ca postul meu s-a desfiintat ,director magazin,si in consecinta trebuie sa semnez demiterea.Firma nu isi permite sa ma plateasca ....cifre, pierderi , statistici...Am intrebat daca nu imi pot gasi un alt post in companie dar mi-a spus ca posturile sunt ocupate si nu poate da afara pe cineva pentru a ma angaja eu. Mentionez ca nu am semnat acea demitere crezand ca am acoperire legala. Ma pot concedia? Si daca da ce trebuie sa fac pentru a intra in somaj? Ce acte sunt necesare? Este suficienta acest acet pentru somaj? Multumesc
1. - Daca in notificare spune ca partile vor respecta prevederile din CIM inseamna ca ar trebui sa va plateasca in perioada de preaviz deoarece renunta la serviciile dvs. pe aceasta perioada.
- Notificarea trebuie intocmita in doua exemplare din care unul sa ramana la dvs.
2. Nu stiu ce inseamna punctul 5 din CIM, in formularul tip al CIM nu exista un punct 5.
3. Dupa terminarea preavizului trebuie ca angajatorul sa va inmaneze: decizia de concediere, adeverinta de vechime, adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj.
referitor la pct 5 citez
" pana la data expirarii termenului de preaviz CIM isi produce efectele, cu exceptia prevazuta la pct 5, partile fiind obligate sa-si respecte toate obligatiile conform legii si contractelor de munca (CIM, fisa postului etc)."
Ceea ce ma intereseaza este intrebarea din postarea anterioara.
"Mentionez ca din data de 04.10.2012 , cand a fost intocmita notificarea si pana astazi ( cand o voi semna) nu am fost prezenta la munca.Risc ca cele 4 zile sa nu fie platite?"
Multumesc pt amabilitate si promptitudine
Somaj
livialina
Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa ... (vezi toată discuția)