avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... demitere dupa ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

demitere dupa ccc

buna ziua, ieri 03.10.2012 s-a incheiat ccc 2 ani iar astazi 04.10.1012 m-am prezentat sa-mi reiau activitatea dar ...surpriza. Dupa ce am semnat cererea de reangajare, angajatorul mi-a pus in fata o instiintare ca postul meu s-a desfiintat ,director magazin,si in consecinta trebuie sa semnez demiterea.Firma nu isi permite sa ma plateasca ....cifre, pierderi , statistici...Am intrebat daca nu imi pot gasi un alt post in companie dar mi-a spus ca posturile sunt ocupate si nu poate da afara pe cineva pentru a ma angaja eu. Mentionez ca nu am semnat acea demitere crezand ca am acoperire legala. Ma pot concedia? Si daca da ce trebuie sa fac pentru a intra in somaj? Ce acte sunt necesare? Este suficienta acest acet pentru somaj? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:43, 8 Octombrie 2012
1. - Daca in notificare spune ca partile vor respecta prevederile din CIM inseamna ca ar trebui sa va plateasca in perioada de preaviz deoarece renunta la serviciile dvs. pe aceasta perioada.
- Notificarea trebuie intocmita in doua exemplare din care unul sa ramana la dvs.

2. Nu stiu ce inseamna punctul 5 din CIM, in formularul tip al CIM nu exista un punct 5.

3. Dupa terminarea preavizului trebuie ca angajatorul sa va inmaneze: decizia de concediere, adeverinta de vechime, adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj.
referitor la pct 5 citez
" pana la data expirarii termenului de preaviz CIM isi produce efectele, cu exceptia prevazuta la pct 5, partile fiind obligate sa-si respecte toate obligatiile conform legii si contractelor de munca (CIM, fisa postului etc)."
Ceea ce ma intereseaza este intrebarea din postarea anterioara.
"Mentionez ca din data de 04.10.2012 , cand a fost intocmita notificarea si pana astazi ( cand o voi semna) nu am fost prezenta la munca.Risc ca cele 4 zile sa nu fie platite?"
Multumesc pt amabilitate si promptitudine
Daca angajatorul a spus ca puteti absenta si o sa fiti platita inseamna ca nu riscati nimic, doar daca el nu se tine de cuvant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj livialina livialina Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare somaj dupa cic caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Sunt in cic pana pe 20 iulie si ma intereseaza de ce acte am nevoie pt a intra in somaj si ce trebuie facut in conditiile in care firma la care ... (vezi toată discuția)