avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cum se incadreaza in invatamant un bibliotecar?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cum se incadreaza in invatamant un bibliotecar?

Vă rog să mă ajutaţi în clarificarea unui aspect legat de încadrarea unui bibliotecar. Se poate încadra pe postul de bibliotecar SSD un absolvent al cursurilor Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, în domeniul Pedagogie, Specializarea Institurori – învăţământ primar? Menţionez că a absolvit separat cursul „Bazele biblioteconomiei şi ştiinţei informatizării” din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” – Cluj Napoca.
La art. 250 din Legea 1/2011 apare: Pentru ocuparea functiilor didactice auxiliare trebuie indeplinite urmatoarele conditii de studii:

a) pentru functia de bibliotecar, de documentarist si de redactor — absolvirea, cu examen de diploma, a unei institutii de invatamant, sectia de biblioteconomie, sau a altor institutii de invatamant ai caror absolventi au studiat in timpul scolarizarii disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa functia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor si absolventi ai invatamantului postliceal sau liceal cu diploma in domeniu/absolvirea cu examen de diploma a unei institutii de invatamant, sectia de biblioteconomie, sau a altor institutii de invatamant ai caror absolventi au studiat in timpul scolarizarii disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa functia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor si alti absolventi ai invatamantului superior, postliceal sau liceal cu diploma, pe perioada determinata, daca au urmat un curs de initiere in domeniu;
Eu efectiv nu stiu cum sa interpretez si cum sa inteleg studiile de INSTITUTOR.
VA ROG MULT DE TOT SA MA AJUTATI SA MA LUMINEZ.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă am studii postuniversitare de biblioteconomie ... Onela maria Onela maria Bună ziua! Dacă am studii postuniversitare de biblioteconomie postul meu de bibliotecar cu studii medii poate sa fie transformat în bibliotecar cu studii ... (vezi toată discuția)
Incadrare bibliotecar nicu_truta nicu_truta Buna ziua, Lucrea la o scoala 1/2 bibliotecar si 1/2 informatician. Am terminat ciclul Bologna I Informatica si un curs postuniversitar de ... (vezi toată discuția)
Bibliotecar David-Andrei David-Andrei Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie: -o persoana absolventa a Facultatii de Litere (licenta+masterat) urmeaza un ... (vezi toată discuția)