avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bibliotecar

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie:
-o persoana absolventa a Facultatii de Litere (licenta+masterat) urmeaza un curs de bibliotecar studii medii.
Va avea persoana respectiva dreptul sa candideze, fara probleme, pentru posturi de bibliotecar studii superioare? Urmand , desigur, ca in cazul promovarii unui concurs sa fie incadrata ca bibliotecar studii superioare.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: David-Andrei , utilizator 09:39, 14 Mai 2019
Legea nr.1/2011
art.250
Pentru ocuparea funcțiilor didactice auxiliare trebuie îndeplinite următoarele condiții de studii:
a) pentru funcția de bibliotecar, de documentarist și de redactor - absolvirea, cu examen de diplomă, a unei instituții de învățământ, secția de biblioteconomie, sau a altor instituții de învățământ ai căror absolvenți au studiat în timpul școlarizării disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa funcția de bibliotecar, de documentarist sau de redactor și absolvenți ai învățământului postliceal sau liceal cu diplomă în domeniu/absolvirea cu examen de diplomă a unei instituții de învățământ, secția de biblioteconomie, sau a altor instituții de învățământ ai căror absolvenți au studiat în timpul școlarizării disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa funcția de bibliotecar, de documentarist sau de redactor și alți absolvenți ai învățământului superior, postliceal sau liceal cu diplomă, pe perioadă determinată, dacă au urmat un curs de inițiere în domeniu;
....

In speta, puteti participa la concurs.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă am studii postuniversitare de biblioteconomie ... Onela maria Onela maria Bună ziua! Dacă am studii postuniversitare de biblioteconomie postul meu de bibliotecar cu studii medii poate sa fie transformat în bibliotecar cu studii ... (vezi toată discuția)
Transformare contract pe perioadă determinată în contract pe perioadă nedeterminată la bibliotecar ContSters371241 ContSters371241 Bună ziua! Acum doi ani am dat concurs pentru ocuparea postului de bibliotecar la o şcoală gimnazială si am ocupat postul dar pentru că studiile avute ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza in invatamant un bibliotecar? corina78 corina78 Vă rog să mă ajutaţi în clarificarea unui aspect legat de încadrarea unui bibliotecar. Se poate încadra pe postul de bibliotecar SSD un absolvent al ... (vezi toată discuția)