avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala/jumatate din minimul amenzii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala/jumatate din minimul amenzii

cand se poate aplica jumatate din minimul amenzii in cazul savarsirii unei contraventii.De ex sunt legi care prevad ca se aplica dispozitiile O.G.2/2001mod fara nici o alta precizare cu privire la aplicarea a jumatate din minimul amenzii.Este corect ca la amenzile stabilite in baza acestor legi sa se aplice jumatate din minim
Cel mai recent răspuns: codreanud , utilizator 10:43, 7 Octombrie 2012
Atunci cand o lege face trimitere la OG 2/2001 si nu mai prevede si alte dispozitii cu privire la posibilitatea achitarii a jumatate din minim se aplica ordonanta care este reglementarea cadru in materia regimului juridic al contraventiilor. Legislatia nu se refera la aplicarea unei contraventii in cuantum de jumatate din minimul amenzii ci la posibilitatea contravenientului de a achita jumatate din minim atata timp cat achita in termenul stabilit de ordonanta, respectiv in maxim 48 de ore de la aplicarea sanctiunii contraventionale.
cred ca nu s-a inteles corect ce am vrut sa intreb, de aceea reformulez :daca in actul normativ de constatare a unei contraventii nu este stipulat in mod expres posibilitatea contravenientului de a achita jumatate din minimul amenzii in 48 de ore, ci este stipulat numai faptul ca actul normativ se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,atunci contravenientul mai poate beneficia de posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii?
Am inteles exact ce ati intrebat, raspunsul l-am dat mai sus, dumneavoastra nu ati inteles. Cititi ce am scris mai sus si cititi si art. 28 din OG 2/2001. Puteati plati jumatate din minimul legal daca plateati in maxim 48 ore de la aplicarea sanctiunii contraventionale.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
deci pot plati jumatate din minimul amenzii chiar daca in actul normativ nu este stipulat in mod expres aceasta posibilitate (art 28 din og2/2001)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda= munca in folosul comunitatii cristinbuty cristinbuty Buna ziua, Problema care ma framanta pe mine acum este o amenda in valoare de 10.000 de lei, primita de sotul meu; este sofer transport public si a fost ... (vezi toată discuția)