avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontrtact v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontrtact v-c

Buna ziua,
Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case, care a fost ipotecata.Cumparatorul a achitat integral pretul negociat, si a promis (fara sa fie specificat in antecontract ca achita impozitul pe vanzare. Ne-am bucurat ca scapam de ipoteca, si am incasat aproape doar valoarea creditului pe care il mai aveam la banca.Asta a fost acum un an. Peste o luna, conform antecontractului,urmeaza sa semnam contractul final. Dar acum cumparatorul nu mai vrea sa achite impozitul, asa cum a promis.
Noi nu avem banii pentru plata impozitului. Suntem amandoi pensionari, locuim la fiul nostru, si nu avem alte venituri decat pensia. Casa pe care am vandut-o a fost singua proprietate.
Va rog sa-mi spuneti ce ni se poate intampla in cazul in care noi vrem sa semnam contractul final, dar nu avem bani pentru impozit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: popniko66 , utilizator 10:00, 9 Octombrie 2012
Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin contractul propriu zis.
Prin incheierea contractului propriu zis ,practic, se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.

Pentru admiterea actiunii avand ca obiect pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare este necesar ca partea care actioneaza in instanta, sa-si fi indeplinit obligatiile asumate prin antecontract.

Se poate proceda la executarea silita, din pensia obtinuta de dumneavoastra.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Dar daca imi mai puteti spune daca executarea silita se face pe toata pensia ,sau numai pe o parte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)