avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a fi angajat dupa ce l-a interviu s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a fi angajat dupa ce l-a interviu s-a promis angajarea

O persona participa la un interviu de angajare in urma caruia este admis urmand sa fie angajat la respectiva firma. Persoana fiind angajata in acea perioada, demisioneaza de la vechiul loc de munca si se prezinta pentru finalizarea documentelor de angajare la noua firma. Dar aici afla cu surprindere ca nu mai este selectata in vederea angajarii. Ce poate face in acest caz sau cum poate fi protejata o persoana in vederea unui astfel de situatii.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:05, 5 Octombrie 2012
Trebuia intai sa incheiati CIM cu acest angajator si apoi sa incetati CIM de la fostul angajator.
Multumesc, asa se va proceda.
Anagajatorul care isi retrage oferta de a angaja un candidat admis la interviu se expune la plata unor daune catre candidatul acceptat.
Este vorba de daune civile pentru retragerea intempestiva a ofertei de angajare.
Daunele trebuie sa corespunda prejudiciului real suferit de candidat prin retragerea ofertei, si se pot obtine numai prin intermediul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare la un interviu de angajare. Florin977 Florin977 Buna seara.Pe scurt: Acum o luna si ceva am fost la un interviu de angajare.Persoana de la resurse umane mi-a pus mai multe intrebari specifice, mi-a expus ... (vezi toată discuția)
Retragere oferta de angajare smeagull smeagull Buna ziua si Un an nou fericit! Angajatorul doreste sa retraga o ofera de angajare pentru care inca nu a fost incheiat cim. Credeti ca aceasta retragere ... (vezi toată discuția)
Oferta de munca JulianCarax22 JulianCarax22 Buna ziua! Poate angajatorul sa-si retraga oferta de munca? Am avut un interviu la o companie si, la doua zile dupa, am fost contactat cu un feedback ... (vezi toată discuția)