avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutii

Buna ziua,
as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie:
-datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a adus cu ea diminuarea veniturilor si divortul
-in timpul casatoriei am facut credite dar care sunt strict pe numele meu,partea cealalta refuza sa-si plateasca jumatate din rate
-din partea bancii nu am gasit nici intelegere,nici solutii pe motiv ca venitul e mic si pentru refinantare cu toate ca ratele sunt platite la zi
-ce sa poate face?
multumesc!
Aveti vreo dovada ca ati cheltuit banii in comun ?In afara de credite mai aveti de impartit si ceva bunuri?
Odata cu divortul nu ati facut si un partaj? Ar fi normal sa contribuie si fostul sot la achitarea datoriilor comune sau chiar la credite facute doar de dvs pentru nevoile obisnuite ale casatoriei. Depinde asadar de scopul pentru care ati contractat creditul
nu am facut partajul inca,creditul a fost facut prntru bunuri comune-masina,renovarea locuintei,ce pot face va rog?
Atat drepturile, dar si obligatiile sunt comune, daca provin din timpul casatoriei si au sustinut aceasta relatura .
Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului si obligatia de plata a ratelor de credit.

In cazul unui divort, in urma partajului, fostii sotii isi vor imparti bunurile si obligatiile contractuale comune .

In cazul in care unul dintre soti nu este parte in contract, nu se genereaza nici un raport juridic obligational intre acesta si banca.

Doar celalalt fostul sot , in cadrul procesului de partaj , daca demonstreaza ca banii au fost utilizati in folosul amandurora, poate sa obtina de la instanta de judecata o hotarare prin care aceasta sa oblige fosta sotie la suportul platii ratelor.

Puteti sa-l chemati in judecata pe fostul sot pentru partajarea atat a activului, cat si a pasivului dobandit in timpul casatoriei.

La cererea de chemare in judecata anexati si actele doveditoare.


Succes.

Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori, credite aliaaa aliaaa Buna ziua! Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu de foarte mult timp si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa divortam.Aici intervine problema,avem un ... (vezi toată discuția)
Refuz plata rata credit dupa divort robertn90 robertn90 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea speta: In urma cu cativa ani am luat un credit in numele meu. O parte din bani i-am folosit in scop personal, o ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a ... (vezi toată discuția)