avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii vector fiscal vs contact zilieri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

vector fiscal vs contact zilieri

Doresc sa primesc un raspuns de la dumneavastra referitor la vectorul fiscal al unei societati comerciale nou infiintate.
Societatea nu va avea angajati cu contract de munca. Se vor incheia contracte de prestari pentru zilieri , In conformitate cu Legea 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Conform Art. 6(1) Plata impozitului pe venit datorat pentru activitatea prestata de zilier este in sarcina beneficiarului.
(2) Cuantumul impozitului prevazut la alin. (1) este de 16% calculat la remuneratia bruta si se vireaza in conformitate cu prevederile art. 58 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Si
Art. 8 (1) Activitatea desfasurata in conditiile prezentei legi nu confera zilierului calitatea de asigurat in sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si nici in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Acesta va putea incheia, optional, o asigurare de sanatate si/sau de pensie.
(2) Pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar.

Societatea nu trebuie sa plateasca decat impozit pe venit pentru munca prestata.
In acest sens va solicit un raspuns ce tip de impozit ar trebui sa inregistez in vectorul fiscal.


Cel mai recent răspuns: jambonica , utilizator 10:37, 12 Octombrie 2012
revin.... nu stie nimeni..... am fost la administratia financiara si mi-au spus ca trebuie sa trimit mail ca acesta situatie trebuie aprofunda.....:oops::-/
Nu au stiut nici macar sa imi spuna in ce cont de venituri se plateste impozitul retinut, nu mai spun de declaratii....
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
jambonica, utilizator
Daca se plateste numai impozit pe venit , alt tip de impozit nu se poate inregistra in vectorul fiscal....
conform legii zilierilor ...
(2) Cuantumul impozitului prevazut la alin. (1) este de 16% calculat la remuneratia bruta si se vireaza in conformitate cu prevederile art. 58 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
art 58 din codul fiscal se refera la impozit pe venitul din salarii.

Dar.....
In declaratia 100 nu mai este inclus acest impozit....
In declaratia 112 nu imi da voie sa o validez daca nu am asigurati .....
si uite asa..... ce fac in acest caz .....
nu stie chiar nimeni? nici macar administratia sectorului 6 nu mi-a dat un raspuns ....
Unde as putea sa ma adresez ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilieri bulzanv bulzanv buna ziua, cum se procedeaza cu zilierii in acest an ,este obligatoriu sa inregistram in revisal ? sau procedam ca anul trecut ? multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
Angajare zilieri zahariuc_florentina zahariuc_florentina Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice (vezi toată discuția)
Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)