avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis anulat

Bună,poate nu ştiu eu unde să caut dar am am mai încercat să aflu rasp la întreb cum pot recupera dreptul de a conduce in românia cu un permis dobândit in UE ...mulţumesc mult..ps.de la hotărârea jud.a trec cam 1.5ani..si am prim 2 cu susp..si nu ştiu de chestia cu anii de..încercare,probă...mă rog, nu vreau să fiu nerespectuos...încă odată vă mulţumesc...
Cel mai recent răspuns: aadrian74 , utilizator 17:55, 3 Decembrie 2012
Am aflat că decizia a fost dată in nov.2010 ...deci sunt ok in ceea ce priveşte perioada de un an ...vă mulţumesc ptr ajutor..pe de altă parte va fi necesar să îl preschimb in românia???
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
aadrian74, utilizator
nu este obligatorie preschimbarea in permis romanesc. este recomandat sa detineti permis de conducere in tara in aveti domiciliul stabil. este doar o parere.
cyan a scris:

daca veti fi surprins in Romania conducand cu un permis obtinut in alt stat UE atat timp cat permisul obtinut in Ro a fost anulat veti beneficia de un dosar penal in conditiile in care permisul obtinut in statul respectiv l-ati obtinut anterior trecerii unui an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti.

daca ati obtinut in alt stat UE un permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti nu aveti de ce sa va faceti probleme, aveti dreptul sa conduceti in RO.

dupa emiterea hotararii definitive trebuia sa primiti o instiintare de la politie prin care erati anuntat despre anularea permisului de conducere.

in concluzie, daca ati obtinut permisul in alt stat UE chiar si cu o zi inaintea indeplinirii termenului de un an sunteti pasibil de un nou dosar penal. ptr ca ati relatat ca ati obtinut noul permis dupa un an aproximativ, "aproximativ" care poate insemna si inaintea indeplinrii anului.

Bună seara.Daca am primit o citatie de la pol (dep permise) ca in termen de 15 zile sa ma prezint cu id,dovadă de circulaţie eliberată şi hot finală in cazul de mai sus discutat,dar bineînteles că poşta rom a adus citaţia ddupă o luna,eu nefiind in ţară cineva din familie a primit o aşa..ce trebuie făcut de către pers mea ca lucrurile sa meargă pe un făgaş normal şi ţinând cont ca nu pot fii in ţară decat in luna ian2013???...mulţumesc f mult!!
se ştie ca hot.finală a fost dată in nov.2010.... Deci înştiinţarea de la pol permise a sosit după doi ani...e datată 2 nov.2012....şi ajunge la uşa azi 3dec2012...
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
aadrian74, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot dobandi un alt permis de conducere? DCristianC DCristianC BUNA ZIUA! Cu tot respectul utilizatorilor acestui site, vreau sa mai aflu un raspuns . Dupa cat timp de la anularea unui permis de conducere SE POATE ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan tzzuka tzzuka buna seara! in anul 2006 am fost prins la volan baut in bucuresti, 0.81 in aerul expirat......mina minovici..... hotrararea judec fiind data in 2007,tot ce ... (vezi toată discuția)
Pemisul c ce max112 max112 daca mi-a fost suspendat categoria b pentru alcolemie peste 0,80 si nu se termina procesul din cauza birocratiei romane aiurea pot da de categoriile C CE daca ... (vezi toată discuția)