avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente

Buna seara.Evenimentul petrecut ar fi urmatorul:Ne-am sicanat in trafic cu un alt conducator auto aceasta intrand abuziv in fata mea,in cele din urma ajungand sa ma bage pe contrasens.Am oprit intr-un final,cealalta conducatoare oprind si ea langa mine indignata intrebandu-ma:ce-am facut?Atunci am scuipat-o si i-am dat 2 palme.Femeia a sunat la 112,am fost la politie,am dat declaratii-eu si cu prietena mea si acum asteptam.Intrebarea mea ar fi daca femeia lovita trebuie sa depune plangere in instanta sau instanta se va autosesiza fiind vorba de o infractiune?Plus...la ce sa ma astept?Amenda contraventionala sau penala?Multumesc frumos.
Partenul de trafic poate sa solicite inclusiv certificat medico legal ,in raport de care se poate dispune incadrarea faptei
Persoana in cauza poate sa va actioneze in instanta
Instanta nu se poate autosesiza,deoarece nu este competenta sa efectueze cercetarea penala,
acest atribut revenind autoritatii specializate-parchet si politie
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamane, unde infractiunea in speta se incadreaza la art 180 cp. in cazul in care va impacati sau retrage plangerea prealabila, veti fi si d`voastra achitata de raspundere.
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala


Data viitoare ganditi-va foarte bine unde pot ajunge asemenea manifestari. Personal am fost agresat si am ripostat cu un spary cu gaze. Daca aveam pistol cu electrosocuri l-as fi pus probabil jos pe atacator. Puteti deveni si dumneavoastra astfel din atacator victima foarte rapid. Nu e de gluma! Ganditi bine.
E un mare NUP cu un avocat bunicel! :)

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala pentru tulburare de posesie MayaSeal MayaSeal In ce conditii poti retrage o plangere penala facuta pentru art. 220 C.Pen. ``Tulburare de posesie ?`` (vezi toată discuția)
Calomnie mamiha mamiha astazi,din pacate am trecut printr-o situatie tare neplacuta. Mergand pe strada cu nepotica mea un \"domn\" a inceput sa ma faca in toate felurile pentru ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale - consecinte bukinst bukinst O plangere penala a primit NUP. Partea vatamata a facut contestatie iat prim procurorul a mentinut NUP/ul. In instanta s/a dispus inceperea urmaririi penale. ... (vezi toată discuția)