avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu ce cheltuieli sunt deductibile in urmatorul caz.
Sunt PFA si am sediu preofesional dar imi desfasor activitatea si la sediu dar mai mult la terti (clienti). Activez in domeniul IT.
Doresc sa stiu daca cheltuielile cu benzina si piesele pt masina sunt deductibile si daca cheltuielile pentru amenajarea sediului sunt de asemenea deductibile.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan_i , utilizator 07:53, 7 Octombrie 2012
poate va lamuriti citind acest link..
[ link extern ] /
Niciodata nu am inteles de ce cand se posteaza pe un forum cineva raspunde "vezi linku asta.. si ti se da o lege de te uiti trifazic la ea"
Cum ar fi daca cineva m-ar intreba pe mine cum se face ceva si i-as da un link in loc sa ii explic.

Din linku dvs. am inteles ca nu se deduce benzina decat 50%. Dar daca e sa o luam pe alta parte, se deduc cheluielile care contribuie la profitul firmei.. adica eu ca sa am incasari si profit trebuie sa ma deplasez la client sa ii fac anumite lucrari iar pentru asta am nevoie sa ma deplasez cu masina.. masina consuma combustibil. Nu ma deplasez cu masina... nu am activitate.

Totodata. Locuinta unde am sediul social si profesional, in momentul de fata arata ca dupa razboi. Ca sa pot primi clienti si sa am activitate ar trebui sa renovez. Pot sa imi deduc cheltuielile cu amenajarea sediului?

regula de baza a deductibilitatii, asa cum codul fiscal o prevede, este ca orice cheltuiala este deductibila doar daca este realizata in scopul obtinerii de venit

puteti deduce 50% din cheltuielile cu combustibilul (asta daca nu va incadrati intr-o categorie de exceptie); pentru a deduce va trebuie ordin de deplasare si foaie de parcurs in care sa se evidentieze nr de km parcursi si ar fi bine sa aveti chiar si-un document semnat de client prin care sa se specifice daca s-au facut anumite lucrari sau motivul intalnirii

puteti deduce cheltuielile de renovare in cota parte cu numarul de camere pe care le folositi in interesul PFA
Ok... am inteles.
minunata tara avem.
Sa zicem ca toata locuinta este pe PFA, nu doar o camera. In cazul asta se pot deduce cheltuielile cu renovarea sediului? Ma intereseaza sa deduc in principal cheltuielile cu materialele iar manopera sa o platesc din buzunar.

In cazul combustibilului am inteles. Avand in vedere ca am contract cu clientul sa ii prestez servicii IT la sediul lui sau unde ma trimite eu nu imi pot deduce decat 50% din combustibil... Dar in cazul pieselor este la fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in devenire: pot deduce cheltuielile privind carburantul? cum evidentiez piesele de schimb in cazul prestarilor de servicii? si altele... omumaro omumaro Buna ziua, lucrez la o firma de IT. In cateva zile imi vor iesi actele pentru PFA. Ma intereseaza: 1. contractul de comodat asupra masinii personale - ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto helbiz helbiz Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa rodaf rodaf Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata cu prestari servicii medicale cu sediu social in localitatea X, iar serviciile le prestez in localitatea Y, ... (vezi toată discuția)