avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul salar cu prestare contract civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul salar cu prestare contract civil

Sunt salariata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o institutie bugetara, cu toate obligatiile la stat platite cf. legislatiei in vigoare.
In anul 2008 am efectuat ocazional prestari servicii pe baza de contract civil la o societate comerciala. Am optat pentru o impozitare de 16% tocmai sa nu mai am de platit diferente.
Acum aflu ca trebuie sa platesc contributie de sanatate si pe venitul obtinut din contractul civil. In lege scria se plateste CASS pentru activitati independente numai daca acest venit este singurul asupra caruia se plateste contributia.
Ba mai mult, se pare ca din 2009 se plateste si CAS-ul. Ma poate lumina cineva?
Bibike
Cel mai recent răspuns: Bibike , utilizator 13:18, 25 Ianuarie 2009
Legea 95/2006 - actualizata

Art. 257

(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra:
........................................
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
...........................
(7) Obligatia virarii contributiei de asigurari sociale de sanatate revine persoanei juridice sau fizice care plateste asiguratilor veniturile prevazute la alin. (2) lit. a), d) si f), respectiv asiguratilor pentru veniturile prevazute la alin. (2) lit. b), c) si e).
Deci se plateste?
Pentru anul 2009 stiti cumva daca ramane la fel, sau au mai intervenit ceva obligatii din partea prestatorului sau al beneficiarului?
Va multumesc anticipat,
Bibike

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - salariat si pfa dacibeze dacibeze Plata asigurarilor de sanatate in cazul in care esti salariat si ai si un P.F.A. este obligatorie? (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate pfa ContSters109653 ContSters109653 Am rugamintea sa-mi spuneti care este [b]baza de calcul [/b]pentru fondul de sanatate in cazul unei PFA care realizeaza venituri in sistem real . Ce ... (vezi toată discuția)