avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare creante

Buna seara, va rog sa ma sfatuiti ce as putea face sa recuperez o creanta de 20000 eur pt care am obtinut o hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie daca cei de la care trebuie sa recuperez aceasta suma nu au nici bunuri si nici venituri.
Teoretic se executa silit venituri sau bunuri aflate in patrimoniul debitorului. Dar in situatia in care nu au nimic nu prea aveti ce face.
C.p.c. prevede ca veniturile şi bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.

Daca executarea silita nu poate fi pusa in aplicare din cauza lipsei bunurilor ce ar putea fi urmarite, executorul remite creditorului titlul executoriu unde motiveaza cauza restituirii acestuia .

Pentru alte clarificari, cred ca va pot ajuta colegii avocati sau consilieri juridici.
~ Conținut șters la cerere ~
am apelat la un executor si in urma verificarilor facute de acesta a reiesit ca persoanele urmarite nu au bunuri si nici venituri care sa poata fi executate.
In situatia in care nu au nimic de executat eu trebuie sa ma consolez cu faptul ca am avut ghinion si ei vor ramane linistiti sa se bucure de banii mei?
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Exact, aveti ghinion. Pe viitor, pt asemenea sume luati o garantie imobiliara.
Poate pe parcurs vor dobandi ceva bunuri pe care sa le puteti executa. Important e sa staruiti in executare.

Alte discuții în legătură

Executare silita rodicae rodicae Am primit somatie de executare silita pentru un credit de nevoi personale fara garantie. Pot contesta ? Ce mi se poate executa. Am debit 46000 lei si 700 lei ... (vezi toată discuția)
Bun ipotecat pierit, asigurarea este insuficienta bgm1 bgm1 Buna seara! In situatia in care bunul ipotecat a pierit, creditorul - care avea o creanta de 100.000 lei garantata cu o ipoteca pe acel bun - cum va putea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita EUlavy EUlavy cel care a cerut demararea procedurii de executare silita in urma unei hotarari definitive si irevocabile poate sa renunte la cerere? daca da, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)