avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bun ipotecat pierit, asigurarea este insuficienta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bun ipotecat pierit, asigurarea este insuficienta

Buna seara!

In situatia in care bunul ipotecat a pierit, creditorul - care avea o creanta de 100.000 lei garantata cu o ipoteca pe acel bun - cum va putea recupera cei 20.000 lei avand in vedere ca indemnizatia de asigurare primita este de 80.000? Ramane debitorul obligat personal pentru cei 20000? Se pot executa alte bunuri?
Nu mai are alte imobile in patrimoniu, deci nu s-ar putea merge pe 2478 NCC.
Ce variante raman?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: studladr , utilizator 10:20, 4 Martie 2015
Executarea continua pana la indestulare. Pot fi urmarite venituri/ bunuri daca sunt.
Care este articolul in baza caruia continua executarea?
Mulțumesc!
din codul de procedura
Art. 629
Veniturile şi bunurile supuse executării
(1) Veniturile şi bunurile debitorului pot fi supuse executării silite dacă, potrivit legii, sunt urmăribile şi numai în măsura necesară pentru realizarea drepturilor creditorilor.

Art. 702
Cazuri de încetare a executării
(1) Executarea silită încetează dacă:
1. s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;
2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;
3. creditorul a renunţat la executare;
4. a fost desfiinţat titlul executoriu;
5. a fost anulată executarea.
(2) În toate cazurile, executorul judecătoresc va întocmi o încheiere, motivată în fapt şi în drept, cu menţionarea cauzei de încetare a executării. Încheierea de încetare a executării va fi comunicată de îndată creditorului şi debitorului.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea executarii silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI CAPITOLUL IV Efectuarea executării silite SECŢIUNEA a 7-a Încetarea executării silite Art. 702 Cazuri de încetare a executării (1) Executarea ... (vezi toată discuția)
Inceteaza executarea silita? dum13 dum13 CAPITOLUL IV Efectuarea executării silite SECŢIUNEA a 7-a Încetarea executării silite Art. 702 Cazuri de încetare a executării (1) Executarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- incetare executare Rexharison Rexharison Cum pot înceta o executare?Am vazut ca s a schimbat legea si as dori sa stiu cum o pot sispenda (vezi toată discuția)