avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cumparare apartament pe PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cumparare apartament pe PFA

Buna ziua,

As dori sa ii intreb pe cei care sunt la curent cu acordarea de credite prin programul "Prima Casa" daca bancile acorda un astfel de credit pe PFA. In sensul ca as dori sa achizitionez o locuinta pentru a-mi desfasura activitatea acolo si, implicit pentru a locui, insa pe PFA, intrucat as dori ca ratele aferente unui astfel de credit sa le pot introduce la cheltuieli deductibile.

In caz contrar, va rog sa imi spuneti care ar fi celelalte variante disponibile (credit imobiliar, ipotecar?) Din cate stiu, spre deosebire de "Prima Casa", aceste tipuri de credite solicita si un avans considerabil.

Mentionez ca imi desfasor activitatea pe traduceri, iar PFA-ul e deschis de aprox. 3 ani.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: alina.turca2 , utilizator 21:35, 7 Octombrie 2012
Da, insa daca va trebui sa inchideti PFA-ul, parca, si aici ne pot spune cu exactitate consultantii de specialitate, trebuie sa platiti un impozit de 16% ca sa o treceti pe numele d-voastra. Si mai trebuie sa va lamuriti si la impozite si taxe locale ce fel de impozite platiti pe apartament. Asimilat persoanelor fizice, asa cum dupa parerea mea este si normal, sau persoanelor juridice?
Cititi cu atentie:
[ link extern ]
Multumesc pentru link, insa, ordonanta trimisa de dvs. specifica in mod clar: "Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica profesiilor liberale, precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale."

Rog sa imi raspunda acei specialisti care mi-ar putea da intr-adevar un sfat.

Multumesc anticipat.
Ati scris PFA si aceasta inseamna persoana fizica autorizata, infiintata la registrul comertului in baza Ordonantei pe care v-a indicat-o utilizatorul.
Daca ati fost numai la fisc si v-ati depus toate documentele acolo de infiintare si nu ati trecut si pe la registrul comertului, aveti alt regim si nu va numiti PFA...
Si care este acest regim special pe care il am? De 3 ani, eu stiu ca sunt PFA...

Alte discuții în legătură

Medicul poate fi pfi?-legislatie ultima ora ema.1 ema.1 Buna ziua. As dori sa stiu daca in conformitate cu legislatia de ultima ora, medicul poate fi PFI ,putand sa incheie contracte prestari servicii medicale ... (vezi toată discuția)
Pfa medic orl licea licea Buna seara, va rog sa imi comunicati care sunt avantajele infiintarii unui pfa pentru un medic orl. Va rog sa imi spuneti, care este cel mai avantajos mod din ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)