avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de propietate

Parintii mei cand au cumparat apartamentul imediat dupa revolutie, nu a fost trecut pe act decat tatal meu care a decedat intre timp. Au fost casatoriti 52 de ani ,eu fiind singurul lor copil .In afara de taxa de succesiune mai exista alta posibilitate de a fi trecuta si mama mea propietar , deoarece intampina greutati la diferite contracte , ( ex firma de cablu , dorind schimbarea abonamentului ) .Multumesc .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:09, 8 Octombrie 2012
Doar prin dezbaterea succesiunii (ceea ce presupune achitarea taxelor si a onorariului notarului) poate mama sa fie trecuta in actul de proprietate al casei.
Incercati sa faceti la notariat un certificat de calitate de mostenitor care sa ateste ca este mostenitoarea proprietarului din actul casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbatuta din anul 2000 Elizar68 Elizar68 Buna ziua! Va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o situatie.Tatal meu a decedat in anul 2000 si nu s-a dezbatut succesiunea.Mama mea traieste si noi suntem 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa sotuldecedat roberta_a roberta_a sint Elena,am fost casatorita legitim25 ani cu sotul,am un baiat de 30 ani dupa care in anul 2001 am divortat prin consimtamiint fara partaj si am ramas ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire Maya44 Maya44 Buna ziua. Unchiul meu de pe mama a decedat si eu m-am ocupat de toate demersurile de înmormântare.Detin si certificatul de deces. El nu a fost niciodată ... (vezi toată discuția)