avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor si partaj

buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna cu un credit de nevoi personale pe amandoi si cu ipoteca pe apartamentul socrului ei El acum a plecat si sta la parinti lui. Fata mea vrea sa preia ea rata de platit la banca dar socri ei nu vor sa mai lase apartamentul lor ipotecat daca el pleaca In aceasta situatie ei respectiv socri ei pot sa faca ceva? Mai adaug ca nepotica vrea sa stea cu ea si ca el acum nu are venituri din care sa o intretina
Cel mai recent răspuns: miti1956 , utilizator 12:55, 9 Octombrie 2012
spuneti-i fetei sa consulte un avocat cu actele .

teoretic socrii nu vad ce treaba au decat daca nu se executa creditul

Cu acordul bancii, ipoteca poate fi transferat asupra altui imobil (chiar si asupra apartamentului comun), garantandu-se astfel in continuare plata creditului. Tot cu acordul bancii, fiica dvs ar trebui sa preia plata creditului.
In privinta apartamentului, trebuie facuta o tranzactie intre parti, in sensul ca sotul sa renunte la cota sa parte din bunul dobandit in timpul casatoriei.
problema e ca ei si-au cumparat o garsoniera care nu are valoarea celui de 3 camere ipotecat Va multumesc pentru raspunsul prompt
Ipoteca este stabilita in functie pe valoarea creditului acordat si nu neaparat pe valoarea intregului apartament de 3 camere.
si mai adaug ca el ar vrea sa lase cota parte din locuinta fetei mele dar parinti lui i-l tot bat la cap sa nu faca asta. daca pleaca fata mea in chirie cu nepotica el poate sa-i faca pe cale legala rau?

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar in caz de divort elenatoader elenatoader Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema. Am doua credite ipotecare la care sunt eu titular iar sotul este coplatitor:un ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament MariaDrF MariaDrF Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie? Socrul meu vrea sa ne dea apartamentul lor, iar ei sa se mute in alta parte. ... (vezi toată discuția)