avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor si partaj

buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna cu un credit de nevoi personale pe amandoi si cu ipoteca pe apartamentul socrului ei El acum a plecat si sta la parinti lui. Fata mea vrea sa preia ea rata de platit la banca dar socri ei nu vor sa mai lase apartamentul lor ipotecat daca el pleaca In aceasta situatie ei respectiv socri ei pot sa faca ceva? Mai adaug ca nepotica vrea sa stea cu ea si ca el acum nu are venituri din care sa o intretina
Cel mai recent răspuns: miti1956 , utilizator 12:55, 9 Octombrie 2012
Nu are cu ce sa-i faca rau, numai ca va fi mai costisitor si va pierde posesia imobilului comun, fiind mai greu de recuperat ulterior.
Exact, de ce ar pleca ? n-o deranjeaza din cate spuneti, nimeni.
Ipoteca va ramane pe apartamentul socrilor si nu au cum sa se impotriveasca si ce sa faca in privinta asta. Ipoteca poate fi mutata pe garsoniera cu acordul bancii.
Fata, daca isi permite financiar, sa faca partaj ( cand vor ajunge la faza asta) , sa ceara atribuirea garsonierei, sa preia ratele si sa-i plateasca sulta sotului pt cat a contribuit la achizitionarea casei.
Functie de data la care a achizitionat casa ( cum erau preturile atunci), poate nu renteaza ca fata sa preia casa si ratele, daca sotul vrea garsoniera si mai ales ca parintii lui au garantat, ii poate lasa lui casa, ratele si daca obtine o suma de bani cu titlul de sulta la partaj, isi ia alta casa.

Doamnelor va multumesc mult pentru ajutorul dat. cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar in caz de divort elenatoader elenatoader Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema. Am doua credite ipotecare la care sunt eu titular iar sotul este coplatitor:un ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament MariaDrF MariaDrF Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie? Socrul meu vrea sa ne dea apartamentul lor, iar ei sa se mute in alta parte. ... (vezi toată discuția)