avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie apartament

Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie? Socrul meu vrea sa ne dea apartamentul lor, iar ei sa se mute in alta parte. Vor sa cumpere o alta casa, mai ieftina, dar sa garanteze cu apartamentul pe care il vor dona fiului lui si mie, sotia fiului. Vom fi trecuti amandoi ca si proprietari. Daca apartamentul este ipotecat, garantandu-se cu el pt credit, mai poate fi "impartit" intre noi, sotii, in caz de divort? In plus, cred ca vor sa puna clauza in contractul de donatie conform careia sa nu se poata vinde apartamentul pe timpul creditului. In cazul acesta, am aceeasi intrebare de mai sus: in caz de divort, imi mai revine 50% din apartament?
Cel mai recent răspuns: MariaDrF , utilizator 12:46, 28 Martie 2014
Daca donatia este pe numele amandurora, da. Daca este doar pe numele sotului, cu mentiune speciala, nu. Mult succes.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca daca ratele nu sunt achitate, apartamentul poate fi executat silit si apoi scos la licitatie.
Multumesc frumos pt raspuns. Ratele vor fi achitate, achitam noi daca parintii nu pot. Am crezut ca daca este ipotecat apartamentul, sunt "legata" de maini si de picioare si daca divortez, nu raman cu nimic. Imi pun problema asta pt ca simt ca ma bag ij incurcatura, in loc sa imi fac credit pt casa nostra. Imi permit sa fac credit si am o retinere in a ma incurca cu socrii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor si partaj miti1956 miti1956 buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)