avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli reparatie lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli reparatie lift

Buna ziua

La Asociatia de proprietari din care fac parte s-a luat decizia efectuarii unor reparatii la lift. Suma necesara este de 17.000 ron iar repartizarea cheltuielilor s-a facut in functie de suprafata apartamentului.
Administratorul mi-a zis ca asa prevede Legea 230/2007 si, din ce am citi in lege, se pare ca are dreptate.
Insa nu mi se pare corect ca eu, care sunt singur, sa platesc la fel cu o familie compusa din 4 persoane, care, evident, foloseste liftul mult mai des decat mine.
Exista vreo posibilitate de a contesta sau modifica acest mod de repartizare a cheltuielilor?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
nikos78, utilizator
Dupa cum spuneti si dumneavoastra repartizarea cheltuielilor pentru reparatie si service-ul lunar se fac pe suprafata apartamentului (pe cota-parte indiviza), nu aveti unde sa contestati, acestea sunt regulile.
Mda... dar regulile astea sunt proaste
Nu sunt proaste, sunt bunuri comune, ca si terasa, subsolul, holurile, etc.
Dar la energia electrica pentru ascensor platiti doar o persoana .......
Insa sunteti de acord cu mine ca cei 4 care stau in apartamentul de deasupra mea uzeaza mai mult liftul decat mine, nu?
La asta m-am referit; cine utilizeaza, plateste. Nu metrii patrati din apartamentul meu folosesc liftul.
La incalzire, sunt de acord; se incalzeste o suprfata de x mp. Dar utilizarea si uzura liftului ce treaba au cu suprafata apartamentului?
Mi-a zis cineva ca s-ar putea hotara in Adunarea generala ca cheltuielile sa fie impartite la numarul de persoane. exista aceasta posibilitate?
Cota-parte indiviza a fiecarui apartament dintr-un condominiu, se calculeaza in functie de suprafata fiecarui apartament din totalul suprafetelor apartamentelor. Nu este gresit ca repartizarea sa se faca si in functie de suprafata fiecarui apartament.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul plata indiviza pe scara vionick91 vionick91 Buna seara, Locuiesc pe Bulevardul Tomis in bloc Turn.Pe palier sunt patru tipuri de apartamente cu suprafata locuibila diferita. La avizier cand se afiseaza ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru plata reparatiilor la ascensor basu basu Locuiesc la primul nivel intr-un bloc de zece etaje. Am constatat ca administratia mi-a trecut de plata cota parte din reparatia(revizia) de la lift. I-am ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociatia de proprietari martady martady Buna ziua, vin cu o mare rugaminte de a ma ajuta intr-o situatie: locuiesc la etajul 7 intr-un bloc cu 9 etaje, acum se face reparatii si revizia la lift ... (vezi toată discuția)