avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie DS+P+3E+M (6 niveluri)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie DS+P+3E+M (6 niveluri)

Un dezvoltator (persoana fizica) construieste 4 blocuri de locuinte cu regimul DS+P+3E+M, si are prevazut in proiectul initial accesul pe la parter. Intre timp se razgandeste si face accesul in cladire pe la demisol. Toate acestea fara a prevedea un lift in cladire, desi exista 2 acte care (dupa mine) reglementeaza ca era obligatoriu sa monteze si un lift
ORDINUL Nr. 1383 din 24.09.2002 pentru aprobarea reglementării tehnice „Normativ privind proiectarea clădirilor de locuinţe : " 3.2.(B).
3.2.(B).l. Siguranţa deplasării cu ascensorul
a. clădirile etajate se vor dota cu:
 min. 1 ascensor­ la clădiri cu mai mult de P + 3 etaje;
 min. 2 ascensoare ­ la clădiri cu mai mult de P + 5 etaje, astfel conformate încât să permită şi transportul mobilierului de dimensiuni mari;"

si
Normativul privind dotarea cu ascensoare a cladirilor de locuit P92-1982 :
" Clădiri de locuit
2.6. Clădirile de locuit cu mai mult de 5 niveluri se vor dota cu ascensoare. Numărul şi tipul ascensoarelor se vor stabili potrivit tabelelor 1 şi 2."

Stadiul constructiei e la nivel de finisaje interioare, spre final. Cui ne putem adresa noi, ca viitori proprietari, pentru respectarea legislatiei?
Cel mai recent răspuns: geronimo00 , utilizator 10:29, 10 Octombrie 2012
Chiar nu are nimeni idee despre o astfel de situatie? Poate trebuia sa postez mesajul in alta sectiune a forumului. Daca aveti sugestii va rog sa le dati curs.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
geronimo00, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege lift geo125879 geo125879 Exista vreo lege care sa reglementeze dotarea cu lift a cladirilor cu mai mult de 4 etaje? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Regim de inaltime al unei cladiri si dotarea cu ascensoare geronimo00 geronimo00 O cladire noua cu DS+P+4E nu are prevazut niciun ascensor. Este corecta incadrarea cladirii ca avand 6 niveluri (demisolul este spatiu locuit, identic cu ... (vezi toată discuția)
Contributie întreținere Covalcică Daniela Covalcică Daniela Proprietarul de la parter trebuie să plateasca pentru întreținerea liftului ? (vezi toată discuția)