avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare / prescriere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare / prescriere executare silita

Buna seara,

Va retin atentia cu situatia in care ma aflu.
In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna noiembrie 2008. Din pacate la sfarsitul anului 2008 mi-am pierdut locul de munca si nu am mai avut posibilitatea sa rambursez.

Pe la mijlocul anului 2009 au inceput sa ma contacteze reprezentatii unei firme de recuperare. Dialogam cu ei, insa de fiecare data le spuneam ca nu am posibilitate sa platesc decat daca imi voi gasi un loc de munca. Telefoanele si corespondenta de la firma de recuperare au continuat pana la sfasitul anului 2010.

In martie 2011, firma de recuperare a investit cu formula executorie contractul de credit. La scurt timp am primit si somatie de la un executor judecatoresc. Informarile despre acte executionale au continuat pana in luna mai 2011. In perioada mai 2011 - iunie 2012 nu s-a mai intamplat nimic.

Pe la mijlocul lunii iunie 2012 am primit o noua adresa de la acelasi executor judecatoresc prin care eram informat ca s-a procedat la infiintarea de popriri asupra conturilor pe care le detin la banci. E adevarat, am deschise conturi la doua banci, insa nu am mai rulat bani de foarte mult timp prin ele. Dupa cateva zile m-am prezentat la biroul executorului judecatoresc si am solicitat o copie dupa dosar. Din dosar reiese clar ca sunt perioade lungi de timp in care creditorul (firma de recuperare creante) nu a efectuat nici un demers in vederea continuarii executarii (mai 2011 - iunie 2012), executorul autosesizandu-se din oficiu ca sa trimita acele popriri. De fapt, compania de recuperare nu a staruit in executarea mea silita chiar de la inceputul anului 2011 (luna aprilie 2011)... La dosar nu exista nici o solictare scrisa a acesteia in afara cererii de incepere a executarii.

Considerand cele expuse mai sus, exista posibilitatea ca acum sa solicit perimarea executarii silite si implicit desfiintarea sau prescrierea datoriei? Din ce am mai citit, am dedus ca executarea silita prin poprire nu se perima... Ce as mai putea face in situatia de fata?


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:22, 25 Octombrie 2012
Contestatie la executare
Chiar si acum? E octombrie... nu trebuia sa contest in maxim 15 zile de la data primirii? Daca as putea intoarce timpul... La data repectiva nu am stiut ce sa fac :-(
Zilele trecute am aflat ca una dintre bancile la care am cont in care mai era o suma mica de bani si-a permis sa vireze suma respectiva catre BEJ fara acordul meu. Au debitat contul fara stirea mea. Este legal?
dakko84 a scris:

Zilele trecute am aflat ca una dintre bancile la care am cont in care mai era o suma mica de bani si-a permis sa vireze suma respectiva catre BEJ fara acordul meu. Au debitat contul fara stirea mea. Este legal?


Trebuie sa va duceti si sa studiati dosarul. Daca a intervenit perimarea intre timp si dosarul de executare este din 2008 atunci puteti invoca si prescriptia. Daca ce observati cu atentia toate actele de executare puteti sa mai reveniti cu o intrebare.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Valentin_, utilizator
Am studiat cu atentie toate actele. Etapele in ordine cronologica sunt:

1. Iulie 2006: contractare credit
2. Noiembrie 2008: ultima rata achitata de catre mine
3. Iunie 2009: cesionare / vanzare credit catre firma de recuperare
4. Noiembrie 2010 (initial am crezut ca e vorba de martie 2011): investire cu formula executorie a contractului de credit, care este titlu executoriu
5. Decembrie 2010: poprirea contului de la prima banca. In acest cont mai era o suma mica de bani (aprox. 100 de lei). Banca (alta decat banca creditoare) a efectuat viramentul catre executorul judecatoresc.
6. Mai 2011: incetarea din partea firmei de recuperare si a BEJ a oricarui demers. Nu s-au mai intocmit alte documente.
7. Iunie 2012: prin autosesizare, BEJ mai intreprinde o poprire la o alta banca unde aveam cont. Nu a stiut banca, ci a trimis solicitari de porprire la 5 - 6 banci si s-a nimerit sa mai am un cont fara bani la una dintre ele. Aceasta ultima operatiune nu are la baza nici o solicitare scrisa din partea firmei de recuperare.

Cam astea sunt etapele...

Ce sa mai inteleg?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptia si perimarea executarii silite vali70 vali70 in anul 2005 am contractat un credit de 20000 lei, pe doi ani, pe firma al carui actionar si admin eram, credit garantat cu un contract de garantie personala ... (vezi toată discuția)