avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot obtine date despre existenta contractelor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot obtine date despre existenta contractelor de munca?

cineva are un contract de munca cu norma întreagă iar pe lângă acesta mai are un alt contract de munca.
angajatorul i-a cerut sa declare pe proprie răspundere dacă mai are un alt contract de munca pe lângă cel cu norma întreaga. acesta a declarat ca nu mai are.

cum poate obține angajatorul date despre existenta celui de al 2-lea contract de munca?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:14, 9 Octombrie 2012
Doar daca acea persoana este de buna credinta si declara din proprie initiativa acel contract. Daca lucreaza la negru nu va exista un al doilea contract. Atentie ! Daca este functionar public, nu poate avea 2 CIM-uri.
Daca, potrivit legii, poate avea mai multe contracte de munca, atunci acea persoana este obligata sa declare la primul angajator acest lucru, in vederea retinerii si achitarii contributiilor aferente catre stat.
nu este functionar public, nu lucreaza la negru. lucreaza la o firma de stat.
are si al doilea contract de munca conform caruia se ocupa de instructaj protectia muncii (la cel de al 2-lea contract).
Acestea date se pot obtine numai de la ITM , dar numai de catre instantele de judecata, Politie, Parchet, Executori Judecatoresti ...

Din perspectiva Codului Fiscal, la art.7 alin.(1), pct.3 se prevede: activitate dependenta la functia de baza — orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;.


multumesc pentru raspuns. sa inteleg ca angajatorul nu poate obtine de la ITM aceste informatii.
informatii despre existenta unui al 2-lea contract de munca fac obiectul datelor cu caracter personal?
O terta persoana nu poate obtine astfel de informatii .. angajatorul actual nu poate obtine de la ITM informatii despre angajatii sai decat ceea ce a transmis el la ITM

Alte discuții în legătură

Revisal - cum aflu daca un salariat mai are un c.i.m. la alta unitate? ninocica60@gmail.com ninocica60@gmail.com Cum as putea sa aflu daca un salariat mai are un alt c.i.m la alta unitate? Daca nu intru in posesia deciziei de incetare a activitatii de la ultima unitate ... (vezi toată discuția)
Deducere personala 2 contracte la acelasi angajator IldikoB IldikoB Buna ziua, salariat cu 2 contracte la acelasi angajator ( 2 proiecte diferite) unde are functia de baza cu brut total pe cele 2 contracte peste 3000 dar ... (vezi toată discuția)
Functie de baza Alynush_30 Alynush_30 Daca sunt administratorul unei societati si lucrez 8h/zi la o alta firma,pot declara ca functia de baza este cea la societatea unde sunt administrator? (vezi toată discuția)