avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot obtine date despre existenta contractelor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot obtine date despre existenta contractelor de munca?

cineva are un contract de munca cu norma întreagă iar pe lângă acesta mai are un alt contract de munca.
angajatorul i-a cerut sa declare pe proprie răspundere dacă mai are un alt contract de munca pe lângă cel cu norma întreaga. acesta a declarat ca nu mai are.

cum poate obține angajatorul date despre existenta celui de al 2-lea contract de munca?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:14, 9 Octombrie 2012
Cred ca cea mai previzibila situatie in care se pot afla informatii despre contractul de munca ascuns de salariat este:
Din cauza informatiilor eronate, firma unde aveti al doilea contract nu va acorda corect deducerea fiscala din salariu. In fapt, va aplica deducerea mai mare.
Putin probabil, dar sa presupunem ca acest fapt va fi observat de cei de la finante, la un control. Vor amenda angajatorul nr. 2 pentru calculul incorect al salariului. Angajatorul 2 va contesta amenda. In acest proces, este foarte posibil ca instanta sa ceara relatii despre contracte, la ITM.

Alt scenariu: angajatorul 2 afla cu titlul de zvon ca mai aveti un cim. Va face o plangere la politie pentru declaratia falsa depusa de dvs. Politia va verifica existenta unui alt cim, si e foarte probabil ca angajatorul va afla rezultatul investigatiei.

Alt scenariu: daca salariatul ajunge executat silit pentru vreo datorie, un angajator atent poate observa ca salariatul are mai multe venituri decat salariul de la el.

Informatiile despre al doilea contract pot face obiectul protectiei prin legislatia privind datele cu caracter personal, insa se pot gasi situatii in care acele informatii ies "legal" din acesta sfera, pentru scopuri legitime.

Daca as fi angajat, nu as dormi prea linistit noaptea dupa declaratia aceea. Sa fiu angajator, n-as fi deloc multumit cand as descoperi o astfel de minciuna. Nici fiscului nu cred ca i-ar placea.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal - cum aflu daca un salariat mai are un c.i.m. la alta unitate? ninocica60@gmail.com ninocica60@gmail.com Cum as putea sa aflu daca un salariat mai are un alt c.i.m la alta unitate? Daca nu intru in posesia deciziei de incetare a activitatii de la ultima unitate ... (vezi toată discuția)
Deducere personala 2 contracte la acelasi angajator IldikoB IldikoB Buna ziua, salariat cu 2 contracte la acelasi angajator ( 2 proiecte diferite) unde are functia de baza cu brut total pe cele 2 contracte peste 3000 dar ... (vezi toată discuția)
Functie de baza Alynush_30 Alynush_30 Daca sunt administratorul unei societati si lucrez 8h/zi la o alta firma,pot declara ca functia de baza este cea la societatea unde sunt administrator? (vezi toată discuția)