avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu sofer profesionist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu sofer profesionist

Buna ziua!


Ma intereseaza care este salariul salariul pe care il poate castiga un sofer profesionist in tara. Dar si care este castigul pe care il poate realiza daca face curse in afara tarii, in Europa. Am inteles ca metoda de salarizare este : salariu de incadrare + diurna pt extern. Cam la ce sume se ridica salariul de incadrare, dar diurna pt extern? Se calculeaza in functie de km? sau pe zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 9 Octombrie 2012
In primul rand este vorba de firma la care va veti angaja ,nu este ceva fix ,totul depinde de negocierea cu firma !
Art.162 alin.2 C.mun. dispune ca , salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat.

Potrivit legislatiei in materie, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim pe economie indiferent de postul pe care-l ocupa viitorul angajat.

Pentru deplasari externe, salariatul are dreptul la o diurna pe fiecare zi de delegare ... nivelul diurnei este stabilit prin act normativ pentru fiecare tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurnă mediu privat! IulyNasta IulyNasta Buna seara, as dori si eu daca ma poate ajuta cineva in legatura cu diurna in mediul privat, angajatorul este obligat să ofere diurnă unui angajat care ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca sandorioan sandorioan buna ziua, As dori sa stiu daca diurna externa este impozabila? Sunt obligat sa platesc diurna unui sofer de camion retroactiv pe o perioada de un an de ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasarea in strainatate danielpascu danielpascu Salut tuturor! Imi poate spune cineva cit este diurna zilnica pentru deplasarea in europa. Lucrez ca sofer, 2 luni in europa o luna la sediul societatii, ... (vezi toată discuția)