avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum verific un viitor angajat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum verific un viitor angajat ?

Cand erau cartile de munca,la o angajare,viitorul salariat aducea cartea de munca,in care eu,angajator,puteam vedea locurile de munca anterioare si eventualele desfaceri disciplinare ale CM.Acum unde si cum pot verifica aceste lucruri,stiut fiind ca nu mai se folosesc cartile de munca ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 15:39, 10 Octombrie 2012
De fapt ce va intereseaza despre fostul salariat ? ... cum i-a fost incetat raportul de munca sau daca este competent profesional ?

Potrivit art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Deci pot cere informatii.....,dar cui le cer ? Poate viitorul angajat nu declara toate locurile lui de munca,mai ales daca a furat,de ex ,sau a avut alte abateri disciplinare pe care el considera ca e bine sa le ascunda .Ce fac intr-o asemenea situatie?
Puteti solicita angajatului sa va prezinte carnetul de munca sau o copie de pe acesta in vederea stabilirii vechimii in munca ... informatiile le puteti solicita de la fostii angajatori dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Carnetul de munca nu se mai foloseste . Intrebarea mea se refera la cum se poate proceda de acum inainte,adica fara carnetele de munca .
In locul carnetelor de munca se folosesc adeverinte de vechime ...

Alte discuții în legătură

Solicitare spre itm mmarianne mmarianne Buna ziua, In vederea angajarii unei persoane, i-am solicitat sa prezinte, pe langa documentele standard pt angajare şi adeverinte referitoare la vechimea in ... (vezi toată discuția)
Lipsa de la locul de munca guest000 guest000 Salut. lucrez la o firma si as vrea sa nu ma mai prezint la locul de munca din anumite moltive. ce mi se poate intampla? (vezi toată discuția)
Cum poate verifica angajatorul datele din cv? fermat fermat Conform noului Cod al Muncii nu se mai cere de ceva vreme Cartea de Munca la angajare. Cartile de Munca se tin numai in format electronic. Cum verifica ... (vezi toată discuția)