avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitare spre ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitare spre ITM

Buna ziua,
In vederea angajarii unei persoane, i-am solicitat sa prezinte, pe langa documentele standard pt angajare şi adeverinte referitoare la vechimea in munca /carnetul de munca.
In carnetul de munca avea de la un anumit angajator inscris faptul ca i-a fost incetat CIM cu lit 61(a). CCM ul nostru nu permite angajarea celor care au avut CIM Incetat pt abateri disciplinare. Precizez faptul ca la pt angajare peroana respectiva a adus si o declaratie pe propria raspundere ca nu avut CIM Incetat pt abateri disciplinare.
Pentru ca persoana respectiva refuza sa mai aduca carnetul de munca intrebarea mea este ( sau intrebarile ) daca ma pot adresa fostului angajator sau ITMN ului sa ne puna la dispozitie temeiul de drept al incetarii CIM.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 21 Noiembrie 2014
1. ITM-ul nu va da o astfel de informatie.

2. Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
~ Conținut șters la cerere ~
In categoria abaterilor disciplinare intra, de exemplu, si absentele nemotivate ... sunt multi angajati care nu respecta preavizul pentru a se angaja la un nou loc de munca care are ca data de incepere a activitatii o data in interiorul teremnului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un angajat caruia i-am acordat concediu fara plata din data de 31.05.2011-31.08.2011,problema este ca a trecut o luna(intreaga luna septembrie) si ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca veronica24 veronica24 Doresc sa stiu cat de mult ma afecteaza daca am o decizie de desfacere disciplinara a contractului de munca la o noua angajare ? (vezi toată discuția)
Incetarea concediu ingrijire copil office.carmen office.carmen In 25 august a incetat concediul de ingrijire a copilului in varsta de 2 ani al unei angajate.Persoana in cauza nu a venit,desi a fost instiintata,sa isi ... (vezi toată discuția)