avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa de la locul de munca

Salut. lucrez la o firma si as vrea sa nu ma mai prezint la locul de munca din anumite moltive. ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 27 Noiembrie 2011
Desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare.
multumesc pentru raspuns dar concret ce poate sa imi faca? imi desface contractul de munca cu ce litera vrea! am sa fiu patat pe cartea de munca si ma va afecta la viitorii angajatori! este ceva ce poate fi mai rau de atat?
Cartea de munca nu mai exista. A fost abrogata, viitorii angajatori nu vor sti ca ati fost concediat pe motive disciplinare decat de la dvs. sau daca il suna pe fostul angajator.

Veti fi concediat in baza Art. 61 (a)
guest000 a scris:

Salut. lucrez la o firma si as vrea sa nu ma mai prezint la locul de munca din anumite moltive. ce mi se poate intampla?



In acest caz, se va angaja raspunderea disciplinara a dvs ... Pentru ca o faptă săvârşită de un salariat să fie calificată abatere disciplinară este necesar să fie analizate elementele constitutive ale faptei, a căror întrunire să justifice aplicarea răspunderii disciplinare.

Torusi, aplicarea sancţiunilor disciplinare nu se face în mod arbitrar de către angajator, ci ca urmare a unor reguli procedurale, care sunt stabilite în scopul de a asigura eficienţa combaterii unor acte şi comportamente dăunătoare muncii, şi de a stabili cu exactitate faptele, de a garanta dreptul de apărare al salariatului.

Potrivit art.251 alin.1 C.mun., sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Pentru absente nemotivate temeiul de drept al incetarii raportului de munca este art.61 lit.a C.mun.

Noul dvs angajator nu poate lua relatii telefonice de la fostul angajator, asa cum vi s-a spus ... Codul Muncii prevede ca, angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce articol din CM prevede citatul bolduit din ultimul paragraf scris de dvs.( singurul, de altfel:)).
o zi buna!

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara ioana5050 ioana5050 Buna ziua! Am fost angajata printr-o companie de recrutare si imprumutata unei alte companii. Ieri mi-am semnat demisia cu prezviz de 8 zile lucratoare asa cum ... (vezi toată discuția)
Resurse umane - desfacere contract de munca laryysa laryysa trebuie sa fac o fisa de desfacere a contractului de munca in urma incalacarii unui art din Codul Muncii si nu stiu de unde sa incep....am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)