avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... COMPLICE FURT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

COMPLICE FURT

fratele meu a fost arestat pt complicitate la furt,i-a dat mandat de 29zile .dar el nu recunoate fapta,autorul a luat fapta asupra lui si a spus ca nu stia,martorii si victima nu il recunosc...si totusi i-a dat si al 2 lea mandat.Singura dovada care o are este o filmare din parcare de la MC DONALd cu el care statea in masina si il astepta pe infractor dar declaratiile lor sunt asa; '' M-am intalnit cu C. am vrut sa mergem sa mancam ceva,nr-am oprit la MC eu am ramas in masina iar C s-a dus sa cumpere de mancare.A venit inapoi in masina si mi-a spus sa plec repede ca s-a certat cu cineva.EU am plecat si la catva minute n-ea oprit politia.''

Cel mai recent răspuns: mihaiii30 , utilizator 11:18, 13 Octombrie 2012
Are antecedente penale?
În conditiile în care nu s-a înlesnit în nici un fel activitatea autorului, nu a existat un ajutor material concret dat în timpul comiterii infractiunii si nici o promisiune de tainuire a bunurilor sau de favorizare a infractorului, care sa reprezinte o încurajare a autorului în comiterea faptei, ci doar cunoasterea intentiei autorului de a sustrage bunuri, nu se poate retine în sarcina petentului o activitate infractionala specifica participatiei penale în modalitatea complicitatii, fapta acestuia nefiind prevazuta de legea penala.

In caz contrat, pentru un infractor primar, instanta de judecata poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, conform art. 81 din Codul penal.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
depinde ce fel de filmare este. daca in filmare se vede ca fratele dvs sta cu motorul pornit si se uita atent cand se intoarce prietenul cu prada ca sa plece in tromba atunci nu sunt sanse prea multe.
da are antecedente penale
elera a vreo 2 metri de masina si la 7 metri de unde s-a intamplat fapta.Cand prietnul lui a venit si ia spus ca sa certat cu cineva,s-au urcat in masina si a esit di MC pe interzis.

Alte discuții în legătură

Complici la furt calificat ceausiza ceausiza 2 prieteni sunt complici la furt calificat,au fost arestati pt 29 zile,recursul a fost respins.....si-au angajat avocat. practic ei au fost decat cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru furt? dtls dtls Buna ziua,as dori si eu sa stiu daca unei persoane acuzate de furt sau complicitate la furt si luare de mita i se poate da o sentinta cu suspendare? Recursul ... (vezi toată discuția)
Coruptie sexuala in spatiul public andronache112 andronache112 Buna ziua.Va scriu in sperana ca o s ama ajutati cu cateva raspunsuri Astazi fratele meu a fost arestat,deoarece in urma cu 10 zile,doua fete au sunat la ... (vezi toată discuția)