avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complici la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complici la furt calificat

2 prieteni sunt complici la furt calificat,au fost arestati pt 29 zile,recursul a fost respins.....si-au angajat avocat. practic ei au fost decat cu transportul obiectului furat,nu au participat la furt,prejudiciul a fost recuperat,dar din cate am inteles l-au bagat ca rebut pt ca a fost taiat,ceva de genu
Problema mai grava e ca cei care au furat,in afara de unul care e si el arestat,au fugit.ei acum au sanse sa iasa,sau macar ce ma puteti sfatui,pt ca avocatul da sperante,altii zic altceva. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 10:42, 15 Octombrie 2009
Si complicele se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta pentru autor insa ,tinand cont de contributia sa la savarsirea infractiunii. In functie deci de contributia avuta , de anumite circumstante ,agravante sau atentuante, se va proceda la individualizarea pedepsei. Daca nu aveti antecedente penale, daca veti da dovada de o atitudine corecta fata de organele de cercetare penala si instanta, puteti obtine un m inim de pedeapsa , iar daca pedeapsa ce va va fi aplicata nu va depasi 3 ani, puteti beneficia chiar si de suspendarea conditionata a executarii pedepsei.In orice caz, este bine ca aveti aparator.
Daca deja ,cei 2 prieteni sunt arestati preventiv,rezulta ca exista ceva probe solide impotriva acestora.
Ramane ca organul de cercetare sa individualizeze culpa ,sa o probeze ,sa constate eventual participatia .
Urmeaza sa fie analizate circumstantele comiterii infractiunii,antecedentele penale.
Conteaza si cantareste mult ,inclusiv declaratia autorului retinut.
De preferat angajre de aparator specialist in domeniu,pentru ca speta este complexa si prin numarul de participanti ,cu posibile declaratii contradictorii,si concluziile pot fi surprinzatoare pentru unele dintre parti
Daca avocatul va da sperante, probabil a apucat sa vada dosarul de urmarire penala si stie pe ce se bazeaza. Din cele expuse de dumneavoastra este foarte greu de apreciat daca cei doi au sanse reale sa "iasa". Daca sunt probe temeinice la dosar din care rezulta participarea lor (chiar si in calitate de complici) la savarsirea furtului, mi-e teama ca nu! Instanta va tine foarte mult seama si de pozitia lor procesuala, mai concret daca "au mers pe da, sau pe nu":) Asa cum aprecia si colega mea se va tine seama intr-un final si de circumstantele lor personale, dar deja mi-e teama ca intru pe taramul speculatiilor. In concluzie va rog sa reveniti cu detalii.
In aceasta faza puteti introduce de urgenta o cerere de liberare provizorie sub control judiciar sau, daca exista posibilitati materiale o cerere de liberare provizorie pe cautiune. In functie de elementele aparute in dosar, puteti introduce si o cerere de inlocuire (sau de revocare) a masurii arsetarii preventive.
Daca ,recursul a fost respins,slabe sanse de admitere eliberare provizorie sub control judiciar
mai exact au stat la masina pana sa adus materialul furat,iar in momentul cand a ajuns cu acesta unul nici nu a coborat din masina iar celalalt ia ajutat sa le puna in masina. Ei sau prezentat de buna voie la politie,am uitat sa specific sa li sa trimis acasa o citatie sa se prezinte ,dar asta dupa 4 luni de la fapta. infractorul cel care e si el in arest a declarat ca pe ei iau luat precum "carausi",deci si declaratia acestuia ar fi in favoarea lor, cei 2 au spus totul ,au recunoscut ca au fost cu masina, au zis si de prezenta celorlati,inca 3 pers,care sunt fugite,au zis cum sa intamplat. si mai e si chestia cu paznicul firmei respective: ca acesta ar fi zis ca la legat de maini si de picioare nu ei ci celalalt arestat,dar pol la dus la medic si la testul acela de minciuni pt a afla adevarul,si sa adeverit ca minte(pt ca nu a prezentat leziuni,si a picat si testul de minciuni:a fost o intrebare daca . la recurs inculpatul a spus ca ia dat 20 mil vechi pt ai lasa sa intre (el cu cei fugiti),paznicul lasandu-i si spunandu-le "din partea mea luati totul ca oricum firma e in faliment"

Alte discuții în legătură

Furt calificat acesia acesia buna ziua..am j eu un prieten care cazieru lui este curat nu mai are antecedente,a furat de la un peco 210 litri d motorina,la prins marfa sa recuperat patronu ... (vezi toată discuția)
Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Traficant de canabis alexandraaaaaaa alexandraaaaaaa Buna ziua! Am o problema cu un prieten care facea trafic de canabis si as vrea sa va intreb ce sanse ar avea sa iasa cu suspendare?....El a fost prins cu 160 ... (vezi toată discuția)