avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Unde reclam CSM-ul?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Unde reclam CSM-ul?

Sunt nemultumit de raspunsul primit de la CSM

Unde pot reclama aceasta autoritate a statului ?

Pot sa o chem in judecata pe contencios administrativ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
dorinjean, utilizator
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 18:41, 12 Octombrie 2012
in acest moment nu exista o practica clara cu privire la caile de atac impotriva actelor emise de catre CSM cu referire speciala la raspunsurile date petitionarilor.
si asta ptr ca CSM nu este definit in nici o lege ca fiind autoritate administrativa mai ales daca avem in vedere faptul ca este garantul independentei justitiei si se ocupa cu probleme din magistratura.

pe de alta parte, fiind vorba de un raspuns la o petitie, puteti incerca in contencios administrativ. daca aveti bani si timp de pierdut...
multumesc.
depinde de cerinţele dvs. din petiţie, de modul de soluţionare, de încadrare juridică etc etc.Studiaţi cu atenţia cuvenită Legea nr.554/12.12.2004, modificată şi republicată, a Contenciosului administrativ şi dispuneţi.Aveţi termen de acţiune în interiorul a 6 luni de la primirea răspunsului.
Corect ar fi sa relatati pe scurt despre petitia dvs. catre CSM si raspunsul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de a raspunde la o petitie de catre csm db03uie db03uie Am formulat doua petitii catre CSM privitor la modul in care au fost solutionate doua dosare, unul de catre parchet si altul de catre o instanta de judecata si ... (vezi toată discuția)
Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la csm? Just-drept Just-drept In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)