avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare creanta

Buna ziua,

Am luat in urma cu 4 ani un credit de nevoie personale in valoare de 9.000 euro fara garantii si fara alti giranti.
Ramanand fara job, in luna decembrie 2008, am ajuns in imposibilitatea de a mai plati ratele.
In urmal cu cateva luni mi-am facut o firma in care sunt unic asociat si administrator.
Banca a dat creditul in urma cu 4 luni catre o fima de recuperari. Intre timp firma de recuperare a creditelor a inceput sistematic sa imi trimita somatii si acum doua zile chiar sa ma instiinteze ca sunt nevoiti sa procedeze la executarea silita. Mentionez ca nu am nimic pe numele meu, decat firma mai sus mentionata in care nu detin si statutul de angajata.
In aceste conditii, poate firma de recuperare sa atace conturile firme mele ? Daca nu dau curs cererilor firmei de recuperare si nu ma angajez sa platesc acel credit ce se va intampla ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: cristina-popescu , utilizator 13:50, 10 Octombrie 2012
Societatea dumneavoastra este o terta persoana fata de contractul de credit, deci nu pot fi executate silit conturile societatii. In schimb se pot executa silit veniturile pe care dumneavoastra le obtineti ca urmare a calitatii de asociat unic si administrator.
Puteti va rog sa-mi explicati ce inseamna executarea veniturilor ca urmare a calitatii de asociat unic si administrator atata timp cat eu nu sunt inscrisa la itm cu nici un venit ?
In plus, in eventualitatea in care refuz plata acestei creante, pentru cat timp nu voi mai putea face credit pe persoana fizica si in cat timp se va prescrie a.i. sa fiu stearsa din biroul de credite/CRB ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit contractat pe societate comerciala instrainata ulterior Orvo Orvo Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si v-as fi recunoscator pentru cateva sfaturi: In calitate de administrator si unic asociat al unei societati ... (vezi toată discuția)
Executare silita dandutu dandutu Buna ziua, cu respect va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Am contractat un credit (de nevoi personale) in urma cu 3 sau 4 ani si din decembrie 2011 nu am mai ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita!!! crina011979 crina011979 Buna ziua, am un contract de credit cu o banca (fara garantii de nici un fel) si am intarziat cu plata ratelor datorita faptului ca am fost data afara de la ... (vezi toată discuția)