avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

Buna ziua !
lucrez la o companie multinationala de 12 ani pe functia de sef depozit ( din 1997 ) si in urma cu un an si jumatate am intrat in concediu de crestere si ingrijire a copilului.Pe data de 20.03.2012 m-am reintors la locul de munca si de la bun inceput am fost instiintat ca odata cu expirarea celor 6 luni in care sunt obligati sa ma tina, ma vor da afara.Pe data de 20.09.2012 au expirat cele 6 luni si am fost instiintat ca ar fii bine sa-mi dau demisia ca daca nu vor desfiinta toate posturile de la depozit si tot ma vor da afara.Nu cunosc foarte bine legislatia, tocmai de aceea apelez la sfatul dumneavoastra, dar banuiesc ca daca vor neaparat sa ma dea afara ma vor da destul de usor.
Intrabarea mea ar fii, ce este de facut astfel incat sa nu plec usor, sa le fac pe plac si convenabil pentru ei si cu atat mai putin cu mana goala?
Multumesc anticipat.
George
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 10 Octombrie 2012
Sa nu va dati demisia si sa nu semnati incetarea CIM cu acordul partilor. E cel mai usor pentru un angajator sa scape de un angajat astfel, iar angajatul pierde dreptul la ajutorul de somaj.
Lasati-i sa va desfiinteze postul, au mai multe hartii de facut, trebuie sa comunice la ITM, nu mai pot angaja imediat pe altcineva pe acelasi post. N-o sa le placa deloc.
Multumesc pentru raspuns.
Cam asta doresc, sa nu le fac viata usoara.
Procedura de desfiintare a postului este una relativ simpla, si nu se comunica la ITM, doar se completeaza in Revisal ca s-a desfacut cim-ul in baza art 65 alin1 codul muncii.
Dvs. veti primi o decizie de desfacere cim, conform careia vi se aduce la cunostinta desfacerea cim datorita desfiintarii postului, cu obligatia angajatorului de a va acorda termen de preaviz de 20 de zile lucratoare.
Decizia o puteti ataca in instanta in termen de 45 de zile de la data la care v-a fost comunicata.
Sunt sanse sa primesc salarii compensatorii chiar daca asa ceva nu este stipulat in contractul individual de munca?
Multumesc
Daca acordarea de salarii compenstorii nu este prevazuta in ccm aplicabil angajtorului, in reg.intern al acestia sau in c.i.m. sunt sanse foarte mici sa primiti asa ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract george angheloiu george angheloiu Buna ziua ! lucrez la o companie multinationala de 12 ani pe functia de sef depozit ( din 1997 ) si in urma cu un an si jumatate am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Expirare perioada crestere si ingrijire copil florip florip Dupa expirarea perioadei de 2 ani pentru crestere si ingrijire copil, societatea este obligata sa te reprimeasca la munca? In ce conditii iti poate desface ... (vezi toată discuția)
Concediere imediat dupa terminarea concediului de crestere al copilului. nicoleta vacaru nicoleta vacaru Buna ziua, pe data de 04.03.2009 baietelul meu implineste 2ani,am fost la servici pentru a ma interesa cum sta situatia si sa vedem de cand pot incepe ... (vezi toată discuția)