avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Privilegiu imobiliar

buna ziua,
va rog sa-mi specificati daca o asociatie are privilegiu imobiliar pe apartamentele unui proprietar care are restante la intretinere, mai trebuie sa-l dea in judecata pentru recuperarea acestora.multumesc
Cel mai recent răspuns: julia_chi , utilizator 23:19, 10 Octombrie 2012
Daca tot faceti o treaba o faceti pana la capat , normal sa-l actionati in Instanta astfel privilegiul imobiliar nu ar avea sens .
Privilegiul imobiliar este un drept al asociatiei de proprietar pe care trebuie sa si-l exercite, adica sa-l inscrie in Registrul de carte funciara.

Aceasta inscriere insa are valoare practica numai daca asociatia are o hotarare judecatoreasca definitiva.
Deci trebuie sa ajungeti la instanta, daca pe cale amiabila nu se poate.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
elga50, moderator
MULTUMESC
Buna seara
dar in cazul in care restantierul inca nu a fost dat in judecata de asociatie, in schimb este executat silit apartamentul de catre o banca? A avut loc deja primul termen al licitatiei si nu s-a vindut, urmeaza sa se faca o noua licitatie. Suma executat silit este cam jumatate din valoarea apartamentului, insa la a doua licitatie pretul de pornire al ap deja scade cu 25%. Suma pentru intretinere nu este uriasa, doar 4000 de lei si avem inscris privilegiul imobiliar. Insa nu s-a demarat inca actionarea in judecata din cauza dezinteresului comitetului. Multumesc anticipat
Numai inscrierea privilegiului imobiliar nu are valoare in recuperarea sumei inscrise pentru ca ea nu poate fi dovedita ca fiind corecta si legala decat prin hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)