avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Privilegiu imobiliar

buna ziua,
va rog sa-mi specificati daca o asociatie are privilegiu imobiliar pe apartamentele unui proprietar care are restante la intretinere, mai trebuie sa-l dea in judecata pentru recuperarea acestora.multumesc
Cel mai recent răspuns: julia_chi , utilizator 23:19, 10 Octombrie 2012
@julia_chi,
Presedintele asociatiei sa depuna urgent la Judecatorie cererea de chemare in judecata a restantierului.
Sa faca apoi o solicitare catre executorul judecatoresc la care sa anexeze o copie a cererii depuse la Judecatorie, o copie a privilegiului imobiliar si-o copie a ultimei liste de plata. Sa solicite executorului ca din suma ce o va incasa la vanzarea apartamentului, sa se repartizeze asociatiei sumele solicitate.
Executorul, cel mai probabil, o sa va raspunda ca nu poate sa dea acei bani asociatiei dar poate sa-i pastreze in contul sau pana cand asociatia va prezenta o hotarare judecatoreasca definitiva...
Apoi aveti timp de judecata pentru ca banii pot sta la executor timp de 3 ani.
Multumesc foarte mult. Maine la ora 14 avem programare la un domn avocat, acum stim ce sa cerem si noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)