avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa ii fac acte copilului meu minor pe o casa!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa ii fac acte copilului meu minor pe o casa!

Buna ziua!
Eu si sotul meu avem o casa si din cauza bancilor samd nu vrem sa o trecem pe numele nostru si vroiam sa ii facem acte fetitei de 5 ani! Cum am putea face asta?
Precizez ca in momentul de fata este pe numele parintilor sotului iar sotul meu mai are un copil din prima casatorie in varsta de 18 ani(nu stiu daca afecteaza)
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LarisaLULU , utilizator 22:12, 9 Septembrie 2013
Bunicii ar putea sa doneze casa nepotului lor.
Joha a scris:

Bunicii ar putea sa doneze casa nepotului lor.

Da dar daca fetita e minora...cum se procedeaza!?
Multumesc
Notarul care va autentifica actul de donatie va face adresa catre Autoritatea tutelara pt a numi unul dim parinti curator pt a semna acest act. Daca fetita dvs are peste 14 ani va semna si ea actul si va fi asistata de unul parinti in calitate de curator, semanad si acesta actul langa minor.
Va multumesc
O sa merg maine la notar sa intreb!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Minorul poate dobandi imobil ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata Georgia_cs Georgia_cs Buna seara, As vrea sa stiu daca pot cumpara o casa pe numele fiicei mele, minora. Daca da, in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)