avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM la punctul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM la punctul de lucru

BUNA ZIUA

am urmatoarea situatie :
punct de lucru deschis , declarat 1 salariat , in fapt pe zona respectiva isi desfasoara activitatea si agentii si soferii dar contractele lor de munca sunt inregistrate la ITM Bucuresti unde are sediul societatea ,
cu toate aceste inspectorul ITM Bacau - solicita o serie de acte care se presupune ca ar trebui inregistrate la ITM bacau

mai mult eu consider ca daca agentii si soferii au munca de teren si nu de birou , cred ca e ok sa nu-i declar ca salariati la pct de lucru si sa-i inregistrez ca desfasurand activitate pentru societatea la sediul social .- in bucuresti .

cum sa scap de ispector ?
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 10:59, 16 Octombrie 2012
murdareai a scris:

....
Notificarea ITM pentru infiintarea unor puncte de lucru in alt judet decat in cel in care societatea isi are sediul este prevazuta in legislatie.

Care este textul de lege care prevede aceasta obligatie? ...

HOTARARE nr. 1425 din 11 octombrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006
CAPITOLUL II
Autorizarea functionarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca
Niciun articol din textul indicat de dvs nu se refera la problema expusa mai sus ...
Eu cred ca face referire foarte clar, daca cititi cu atentie postarea care a initiat aceasta discutie, d-na spune ca inspectorul de munca i-a solicitat o serie de documente, nu specifica clar ce documente, nici daca a fost control numai pe parte de relatii de munca sau si de SSM.
Mai mult ca sigur a fost un control ITM, de obicei sunt echipe formate atat din inspector pt. relatii de munca cat si inspector SSM, mai nou se fac controale in colaborare cu Politia economica, Garda financiara, Jandarmeria etc.
In urma controlului se lasa o instiintare pentru prezentarea la sediul ITM cu o serie de documente. Fiind punct de lucru deschis in alt judet sigur inspectorul SSM a intrebat daca a notificat ITM din judetul respectiv in conformitate cu HOTARARE nr. 1425 din 11 octombrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 - CAPITOLUL II

Autorizarea functionarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca

Art. 3
In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale, angajatorii au obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati.

Art. 4
Nu se autorizeaza, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice, persoanele fizice, asociatiile familiale si persoanele juridice pentru care autorizarea functionarii, inclusiv din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, se efectueaza in temeiul Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 5
Asumarea de catre angajator a responsabilitatii privind legalitatea desfasurarii activitatii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca se face pentru activitatile care se desfasoara la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora.

Art. 6
(1)In vederea autorizarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia sa depuna la inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia isi desfasoara activitatea o cerere, completata in doua exemplare semnate in original de catre angajator.

Cred ca trebuiau date mai multe detalii pentru a putea spune cu certitudine care este situatia reala, dar cum nu avem mai multe indicii este greu de apreciat.
Acesta este doar un punct de vedere cum este si al dumneavoastra, poate d-na care a postat trebuia sa revina cu mai multe date, dar se pare ca numai noi suntem interesati de subiect.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
murdareai, utilizator
Asa cum v-am mai spus , nicunul din textele indicate de dvs nu prevede aceasta obligatie ... una este in speta si alta este situatia prevazuta de Legea nr.319/2006.

La infiintare, societatea isi ia avizul de SSM prin intermediul ORC.

Cunosc destul de bine practica ITM-urilor in tara ,iar in mesajul initial nu se face nicio referire la HG indicat de dvs.

Alte discuții în legătură

Control itm - competenta ContSters185970 ContSters185970 Am un control efectuat de catre un inspector din cadrul ITM Sibiu pentru un punct de lucru din Sibiu. Acesta aplica o amenda societatii pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm petronel11 petronel11 Buna ziua, Am solicitat la ITM eliberarea certificatului constatator. Avem un sediu principal si niste sucursale fara personalitate juridica. In cerere am ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator - locatii aferente sucursalei aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Un agent economic cu capital integral privat are sediul social in localitatea A pentru care i s-a eliberat Certificatul constatator prin care se ... (vezi toată discuția)